Κύκλωμα εκβιαστών: Παρατηρητής διαιτησίας ένας από τους συλληφθέντες!

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Σχέση με το ποδόσφαιρο είχε ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος εκβιαστών.

Πρόκειται για υπάλληλο στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων που εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών και διατέλεσε παρατηρητής διαιτησίας!

Αντιμέτωποι με 7 κακουργήματα είναι τα 14 μέλη του κυκλώματος των δημοτικών υπαλλήλων που εκβίαζαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από καταστηματάρχες και περιπτερούχους στην Αθήνα.

Ανάμεσά τους βρίσκεται υπάλληλος στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων που εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών και κατά το παρελθόν είχε τοποθετηθεί παρατηρητής Διαιτησίας στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για αδερφό πρώην διαιτητή της Super League!

Σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να έπαιρνε από 1.000 ευρώ έως 2.500 ευρώ ανά περίπτωση.

Για την αστυνομία αποτελούσε βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος που είχε αναλάβει ήταν να θέτει παρανόμως έγγραφα στο αρχείο, να μην βεβαιώνει παραβάσεις και να ενημερώνει την αρχηγό της οργάνωσης αναφορικά με υποβληθείσες καταγγελίες και επικείμενους ελέγχους σε καταστήματα που βρίσκονταν υπό την προστασία της οργάνωσης.

Επιπλέον φέρεται να συνέτασσε και ψευδείς βεβαιώσεις, εξυπηρετώντας κατ' αυτόν τον τρόπο και τους σκοπούς της οργάνωσης.

Βάσει δικογραφίας ο εν λόγω υπάλληλος έκανε «τα στραβά μάτια», όταν διαπίστωνε παρανομίες σε υπό κατασκευή καταστήματα, κτίρια και ξενοδοχεία πάντα σε συνεννόηση με την αρχηγό της οργάνωσης, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα για τις «υπηρεσίες» που παρείχε.

Κατά την παραλαβή των χρημάτων επιδείκνυε κι αυτός ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τρίτους και από τις διωκτικές αρχές, επιλέγοντας μέρη που θεωρούσε ασφαλή και εποπτεύοντας τον περιβάλλοντα χώρο για άτομα που ενδεχομένως να του φαίνονταν «ύποπτα».

Επιπλέον, λάμβανε οδηγίες από την αρχηγό της οργάνωσης να μεταβεί στοχευμένα σε καταστήματα για τη διενέργεια ελέγχων και με πρόσχημα την διαπίστωση παραβάσεων, να εξαναγκαστούν οι καταστηματάρχες είτε να ζητήσουν την προστασία της οργάνωσης, είτε να πληρώσουν χρωστούμενα χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι από τις ταυτόχρονες έρευνες (είτε σωματικές, είτε στα σπίτια και τα οχήματα των δραστών) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων τουλάχιστον 26 ρολόγια, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν αυτά τα ρολόγια ανήκουν στον συγκεκριμένο υπάλληλο ή και σε άλλους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.