Κύκλωμα εκβιαστών: Έτσι έγινε η σύνδεση μπράβων και χούλιγκαν

Metrosport Team20 Ιουλίου 2024

Για σύνδεση μπράβων και χούλιγκαν κάνουν λόγο πληροφοριοδότες που μίλησαν για την υπόθεση εξιχνίασης του κυκλώματος εκβιαστών, που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, πληροφοριοδότης επιβεβαίωσε τη σύνδεση χούλιγκαν με πρόσωπα της νύχτας, αναφέροντας χαρακτηρίστηκα ότι άτομα που βγήκε από τη φυλακή προκάλεσε ζήτημα με άλλους οπαδούς του Παναθηναϊκού, δίνοντας το «πράσινο» φως για χρήση χειροβομβίδων.

«Τη χειροβομβίδα στην Κυψέλη, όπου μένουν οι βάζελοι, την έβαλαν, οι μπράβοι…. Έχουν κάνει και άλλες ζημιές. Παραγγελίες παίρνουν. Κοιτάξτε αυτά και τα λέμε…», σημείωσε ο ίδιος.

Ο οπαδός που κατονομάζεται από τον ανώνυμο άντρα είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πριν από μερικά χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας με θύμα οπαδό των «πρασίνων», δίπλα από τον κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ως κίνητρο είχε αναφερθεί τότε από την ΕΛΑΣ τα εσωτερικά-οπαδικά ζητήματα μεταξύ των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατονομάζεται από τον πληροφοριοδότη δεν κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος εκβιαστών και δεν περιλαμβάνεται στους κατηγορούμενους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Δίωξης Εκβιαστών και την παρακολούθηση υπόπτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι συναντήθηκε με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της έκρηξης στην πολυκατοικία της Κυψέλης, ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του για εμπλοκή του στην επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε πέρυσι μετά από έκρηξη χειροβομβίδας σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαμένουν δύο ηγετικά στελέχη της κερκίδας του Παναθηναϊκού.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δύο φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης, διαπιστώνοντας ότι ανήκουν σε κύκλωμα της νύχτας. Με τον ίδιο τρόπο είχε γίνει επίθεση (τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στην πολυκατοικία) σε ψητοπωλείο στο Μαρούσι, όπου οι δράστες εκτόξευσαν και πάλι χειροβομβίδα. Οι αστυνομικοί συσχέτισαν τις δύο υποθέσεις και άρχισαν να ξεδιπλώνουν την έρευνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.