Κύκλωμα εκβιαστών: Έκρυβαν τα χρήματα σε... περιοδικά και τάπερ (vid)

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Τυλιγμένα μέσα σε περιοδικά, εφημερίδες, τάπερ και... χαρτοπετσέτες έκρυβαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποκόμιζαν από την εγκληματική τους δράση.

Τις σχετικές φωτογραφίες εξασφάλισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται πως είχαν η 43χρονη «Νάνσυ», καθώς και άλλοι δύο στενοί συγγενείς της, ο αδερφός και η μητέρα της.

Η ηγεσία του κυκλώματος ήταν αυτή που είχε αναλάβει δράση για τη στρατολόγηση μελών, τα οποία προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα. 

Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού, η οποία απολογείται σήμερα, ήταν πολυτελής. Στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

Απολογούνται έξι εκ των συλληφθέντων

Μαραθώνιες εξελίσσονται οι απολογίες και των υπόλοιπων έξι κατηγορούμενων, που βρίσκονται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λόγω της εμπλοκής τους στο φερόμενο «κύκλωμα εκβιαστών».

 Ήδη από τους έξι κατηγορούμενους που πρόκειται να απολογηθούν σήμερα, ανάμεσα τους και οι δυο φερόμενοι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, πέντε έχουν ολοκληρώσει τις εξηγήσεις τους ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς. 

Όταν πλέον έχουν όλοι περάσει από το στάδιο της απολογίας, το λόγο θα έχει ο εισαγγελέας ο οποίος και θα εισηγηθεί σχετικά με την προφυλάκιση ή μη των κατηγορούμενων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.

 Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη απολογήθηκαν ακόμα 8 κατηγορούμενοι, η πλειοψηφία των οποίων αφέθηκε ελεύθερη με όρους. Μόλις δυο άτομα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.