Κύκλωμα που εξαπατούσε ποδοσφαιριστές για Super Cars: «Έτσι τους εξαπατούσαν»

Metrosport Team08 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης, συνήγορος θυμάτων του κυκλώματος που έταζε πολυτελή αυτοκίνητα σε χαμηλή τιμή σε ποδοσφαιριστές και όχι μόνο και ανέλυσε τον τρόπο δράσης των επιτήδειων.

Αρχικά, ο κ. Ταγαράκης δήλωσε: «Το κύκλωμα δεν περιοριζόταν μόνο σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε γιατρούς, επιχειρηματίες και ιδιώτες. Καθημερινά προκύπτουν νέα θύματα από τη δράση τους, ασχέτως επαγγέλματος. Όταν υπάρχει μια γνωριμία και ο ένας συστήνει ο ένας στον άλλο ότι εκεί πήρα αμάξι, γιατί στο παρελθόν παρέδωσαν κάποια αυτοκίνητα. Αυτό είναι το δόλωμα ότι κάποιοι πήραν αυτοκίνητα, αυτοί τους διαφήμισαν, διευρύνθηκε ο κύκλος και εκεί υπήρχε πρόσφορο έδαφος που έγινε ακόμα πιο πρόσφορο με τη νομιμοφάνεια με την κατάθεση χρήματων σε εταιρικό λογαριασμό.

Μιλάμε για ένα κύκλωμα, μια εταιρία εκτελωνιστών, έναν μεσάζοντα ο οποίος ήταν τοπικός παράγοντας στην Πάτρα. Οι καταθέσεις, όσον αφορά τους δικούς μου εντολείς, γίνονταν νομιμότατα σε λογαριασμό τραπέζης. Άρα υπάρχουν όλα τα εχέγγυα, υπάρχει σύσταση από παλιότερο πελάτη ευχαριστημένο που τους ξέρει, βάλτε μου και τα χρήματα στην τράπεζα, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου ότι όλο αυτό είναι «παραμύθι».

Σε πόσο καιρό έλεγαν ότι θα παραδώσουν τα οχήματα: «Γενικά για όλους, όχι μόνο για τους εντολείς μου, αλλά για όλους όσους συναλλάχθηκαν μαζί τους, ότι αυτά γινόταν από το 2020 και αρκετούς του τραβάνε μέχρι σήμερα. Εμείς βγάλαμε εγκλήσεις και δικαστική απόφαση που τους υποχρεώνει να επιστρέψουν τα χρήματα και ένα ποσό νομιμοτόκως για την ηθική βλάβη και την ταλαιπωρία. Έχουν ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, τουλάχιστον για τη δική μου υπόθεση, αλλά ξέρω ότι κάποιοι είχαν υπομονή μέχρι πρόσφατα και ακόμα ήταν στα τηλέφωνα για το πότε θα τους τα δώσουν. Οπότε μιλάμε για 2,5-3 χρόνια γεμάτα. Στην αρχή, εν μέσω κορωνοϊού που εκεί ήταν εύκολη η δικαιολογία, δεν είναι εύκολο να σου φέρω το αυτοκίνητο, όχι η τράπεζα περιμένω να μιλήσω με τον διευθυντή να αποδεσμεύσουν το όχημα για να το πάρουμε σε προνομιακή τιμή, κάποια πράγματα που μπορεί να ήταν αλήθεια αλλά τελικά όχι μόνο δεν ήταν αλλά ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο».

Αν οι φερόμενοι ως δράστες είναι ελεύθεροι: «Είναι ελεύθεροι και εξ’ όσων γνωρίζω οι πρώτοι που αντιδράσαμε με μηνύσεις ήμασταν εμείς, δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα θύματα του κυκλώματος έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό. Όταν αυτό προχωρήσει, αν ο εισαγγελέας το θεωρήσει ως συνολική δράση θα πάμε πλέον σε κακουργηματική περίπτωση γιατί έτσι γίνεται σε περιπτώσεις με λεία άνω των 120.000 ευρώ. Είδα ότι αθροιζόμενα τα ποσά, βγαίνουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα» πιστεύω είναι ακριβές αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα ονόματα. Αλλά αυτό είναι εχέγγυο αν λένε ότι έχω πελάτη εκείνον τον ποδοσφαιριστή που παίζει και στην Εθνική, από εκεί ψωνίζει ο τάδε, πολλές φορές τους χρησιμοποιούν για κράχτες».

Ποιες είναι οι επόμενες νομικές κινήσεις: «Από τη δική μου πλευρά είμαστε στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην αναγκαστική εκτέλεση προσπαθείς, βάσει δικαστικής απόφασης, να πάρεις τα χρήματά σου με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των υπαιτίων. Τα υπόλοιπα θύματα του κυκλώματος δεν ξέρω πόσο το έχουν προχωρήσει, αλλά από την εμπειρία μου φρονώ ότι όταν γίνει μία συνολική κίνηση θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με κακουργηματικές πράξεις και τον ανακριτή και να τεθεί θέμα προσωρινής κράτησης ή όχι. Γιατί ένας από τους βασικούς λόγους της προσωρινής κράτησης είναι να μην επαναληφθούν τα αδικήματα στο μέλλον και αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Για το δεύτερο δεν ξέρω αλλά για το πρώτο μιλάμε για μια συσσωρευμένη δράση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.