Ξεκάθαρο μήνυμα χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΟΚ για την απόφαση-σκάνδαλο κατά του Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης25 Οκτωβρίου 2024

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστή η απόφαση για την βαρύτατη τιμωρία του Λουτσέσκου, που δημοσιοποίησε η αθλητική δικαστής Μαρία Σκολαρίκη, στην Βόρεια Ελλάδα κατά κύριο λόγο, οι τάσεις είναι ξεκάθαρες.

Βλέπετε μόλις πριν από λίγους μήνες, ένας άλλος αθλητικός δικαστής είχε αθωώσει επί της ουσίας, τον προπονητή της ΑΕΚ Ματίας Αλμέίδα για το κεφαλοκλείδωμα που έκανε σε αστυνομικό της ΔΕΑΒ μετά από ένα σύντομο διάλογο που είχε με τον (τότε αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ) Χρυσόστομο Γκαγκάτση στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Τότε μετά το τέλος του αγώνα στις 28 Απριλίου 2024, είδαμε έναν Αλμέιδα να κινείται κατά πάντων. Να συμπεριφέρεται σαν….μαινόμενος ταύρος.

Και μάταια να επιχειρούν να τον συγκρατήσουν οι αρμόδιοι. Τότε λοιπόν ο Αλμέιδα τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ πρόστιμο. Ακόμη, η ενέργειά του, να δείξει τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο θεωρήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη, ως μη επιλήψιμη. Μιλάμε για τρομερά πράγματα που δεν μπορούν να ξεχαστούν.

Τις προάλλες στην έδρα της ΑΕΚ, όντως υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση. Διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο εκπροσώπους της Ένωσης, τον Λαμέλα και τον Βέγκα με τον Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αντέδρασε με λεκτικούς χαρακτηρισμούς για να απαντήσει στα όσα του “είπαν” οι αντίπαλοι.

Τις προάλλες ο παρατηρητής είδε μόνο την μία όψη του νομίσματος. Όχι την άλλη, την αιτία που προκάλεσε την ένταση. Στην Τούμπα, στις 28 Απριλίου, πριν από λίγους μήνες, ο τότε παρατηρητής δεν είχε δει Τίποτα!!

Δεν είδε δηλαδή τον Αλμέιδα μαινόμενο να κινείται κατά πάντων. Επομένως η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον προπονητή της ΑΕΚ εξαιτίας όσων δεν έγραψε τότε ο παρατηρητής. Για όσα έκανε και είδε ΟΛΗ η Ελλάδα.

Όλες αυτές οι αντιθέσεις, οι διαφορετικές συμπεριφορές που προκαλούν τον κάθε νοήμονα φίλαθλο δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Δεν απονεμήθηκε σωστά η δικαιοσύνη στις δύο περιπτώσεις. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Προσέξτε κάτι ακόμη: Τι έγραψε ο παρατηρητής στο πρόσφατο παιχνίδι: “Ο παρατηρητής του ντέρμπι ανέφερε στην έκθεση του ότι ο Λουτσέσκου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας έντονες χειρονομίες και κινώντας τα δάχτυλα του προς την εξέδρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη λογομαχία με τον Βέγκα".

Δεν έγραψε ο παρατηρητής για την επίθεση του Λαμέλα στον Λουτσέσκου μέσα στα αποδυτήρια. Και για αυτό τον λόγο δεν τιμωρήθηκε ο Λαμέλα. Ο παρατηρητής που κοιτούσε αλήθεια; Ήταν παρών στα γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια; 

Όλα τα παραπάνω έγραψε και ΔΕΝ έγραψε ο παρατηρητής. Όλως τυχαίως αμέλησε να αναφέρει ότι ο Λουτσέσκου απλά αντέδρασε, δεν προκάλεσε πρώτος. Μπήκε στο γήπεδο για να συγχαρεί τους παίκτες του για την ισοπαλία και δεν έκανε πρώτος χειρονομίες για να προκαλέσει. Υπάρχει σχετικό βίντεο. Μετά κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια και αφού είχε προηγηθεί ο διαπληκτισμός με τον Βέγκα και τον ποδοσφαιριστή Περέιρα, έκανε (ξεκάθαρο λάθος του) χειρονομίες στην εξέδρα.

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη που έχουν συμβεί και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν, είχαμε το βράδυ της Πέμπτης, μία καθολική αποδοχή του Λουτσέσκου από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι πολλές φορές φώναξαν ρυθμικά το όνομά του. ‘Ηταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΟΚ που αποθέωσαν τον Ρουμάνο και καταδίκασαν την απόφαση σκάνδαλο που ανακοινώθηκε.

Από τα μηνύματα που εισπράττω και στα επόμενα παιχνίδια, η απήχηση του Λουτσέσκου εντός και εκτός γηπέδου θα είναι μεγαλύτερη. Πολύ απλά, με αυτή την απόφαση που ελήφθη, η συσπείρωση στον ΠΑΟΚ και γύρω από τον προπονητή της ομάδας, αυξήθηκε εντυπωσιακά. Είναι ένα σαφέστατο μήνυμα που δείχνει κάτι ξεκάθαρα: Την κοινή γνώμη, κανείς δεν μπορεί να την ξεγελάσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.