Κρμέντσικ: Χάρισε τίτλο στον ΠΑΟΚ... αλλά και στη Βικτόρια Πλζεν

Κωστής Παναγιώτου23 Οκτωβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βικτόρια Πλζεν (24/10, 19:45, Live Metrosport.gr - Metropolis 95.5), για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, και υπάρχει ένα πρόσωπο, που συνδέει τους δύο συλλόγους, έχοντας βάλει το πόδι για να πάρουν τίτλο!

Ο λόγος για τον Μίχαελ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός έχει συνδέσει το όνομά του με το Κύπελλο που κατέκτησε ο "δικέφαλος" το 2021, με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά το ίδιο έχει πετύχει και με τη Πλζεν.

Όταν ήταν το πρώτο "κανόνι" της Πλζεν

Ο 31χρονος, πλέον, επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Βικτόρια Πλζεν, ανεβαίνοντας την πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2011, πανηγυρίζοντας, μάλιστα, ένα ιστορικό τίτλο, καθώς εκείνη τη σεζόν η ευρωπαϊκή αντίπαλος του ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν να αγωνίζεται ως δανεικός σε ομάδες της Τσεχίας, μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, που επέστρεψε στη Πλζεν, κατακτώντας ξανά το πρωτάθλημα Τσεχίας.


Την επόμενη σεζόν ο τότε προπονητής της ομάδας, Ρομάν Πιβάρνικ, έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υψηλόσωμου φορ, δίνοντάς του ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας, και εκείνος τον δικαίωσε, πετυχαίνοντας 10 τέρματα σε 26 αγώνες (16 ως βασικός).

Ωστόσο, η χρόνια που έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του και σύνδεσε το όνομά του με τη Πλζεν, ήταν τη σεζόν 2017/18. Οι Τσέχοι στο τέλος της σεζόν πανηγύρισαν τον τίτλο του πρωταθλήματος και ο Κρμέντσικ το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Τσεχία, σημειώνοντας 16 γκολ σε 24 αγώνες, ενώ συνολικά, εκείνη τη σεζόν, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 22 φορές σε 34 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Κατάφερε σε έξι μήνες να μπει στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Η σεζόν 2020/2021 δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, αφού τα άσχημ αποτελέσματα οδήγησαν τον Αμπέλ Φερέιρα στην πόρτα της εξόδου, με τον Πάμπλο Γκαρσία να διαδέχεται τον Πορτογάλο τεχνικό.

Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο "δικέφαλος" έψαχνε έναν επιθετικό πίσω από τον Σφιντέρσκι, καθώς ο Τσόλακ είχε τεθεί εκτός ομάδας, δείχνοντας πως δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Ο Μίχαελ Κρμέντσικ ήταν εν τέλει ο "εκλεκτός" για την κορυφή της επίθεσης, με τον Τσέχο να δικαιώνει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με το "καλημέρα", πετυχαίνοντας τρία γκολ σε πέντε παιχνίδια (4 Πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο).

Ο Τσέχος φορ ολοκλήρωσε τη θητεία του στον "δικέφαλο" μετρώντας 28 εμφανίσεις και 9 τέρματα. Βέβαια, ένα από αυτά τα γκολ θα μείνει για πάντα στη μνήμη των φίλων του ΠΑΟΚ και αυτό δεν είναι άλλο από το τέρμα, που έδωσε το Κύπελλο στην ομάδα του Πάμπλο Γκασρία.

Ο Κρμέντσικ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 80ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Σφιντέρσκι, και δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε το νικητήριο γκολ του τελικού, χαρίζοντας τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας στον ΠΑΟΚ.

«Με τον ΠΑΟΚ κέρδισα το πιο σημαντικό μου τρόπαιο. Ήταν κάτι σπουδαίο. Οι άνθρωποι εκεί ζουν γι' αυτό, χιλιάδες πανηγύρισαν στο κέντρο της πόλης. Ήταν όμορφα. Ο κόσμος σέβεται τους ποδοσφαιριστές και για πρώτη φορά έλαβα πραγματική αγάπη από τους οπαδούς», είχε δηλώσει ο Τσέχος επιθετικός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.