Kristin Bertolina Faust: Ποια είναι η Ελληνίδα στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Metrosport Team27 Αυγούστου 2024

Πέρασαν 36 χρόνια για να ακούσουμε ξανά ελληνικό όνομα σε επιτελική θέση καμπάνιας Δημοκρατικού υποψηφίου των ΗΠΑ. Το 1988 ο Μάικλ Δουκάκης είχε ορίσει επικεφαλής της καμπάνιας του, για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 1988 (έχασε από τον Τζορτζ Μπους), τον Νικ Μητρόπουλο. Κι αν στην περίπτωση του Μάικλ Δουκάκη δεν ήταν και ιδιαίτερα παράδοξο να δώσει την πρώτη καρέκλα της καμπάνιας του σε έναν Έλληνα, δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση της Κάμαλα Χάρις. 

Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει συμπρόεδρος (μαζί με τον Rufus Gifford) για τη συγκέντρωση κεφαλαίων της προεκλογικής της εκστρατείας η Kristin Bertolina Faust.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια, κάνοντας retweet της δημοσιογράφου, Natasha Korecki, του τηλεοπτικού δικτύου NBC.


Ποια είναι η Kristin Bertolina Faust

Το όνομα αν και φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Είναι Ελληνίδα, ανιψιά του Άγγελου Τσακόπουλου και πρώτη ξαδέλφη της Ελένης Κουναλάκη, της αντικυβερνήτου της Καλιφόρνιας και στενή φίλη της Κάμαλα Χάρις.

Το «εισιτήριο» για τη θέση αυτή δεν ήταν άλλο από τη συγκέντρωση χρημάτων, το πιο σημαντικό μέρος στην καμπάνια ενός υποψηφίου. Το capitolweekly.net τη χαρακτηρίζει ως κορυφαία σε αυτόν τον τομέα και πως έχει ήδη συγκεντρώσει χρήματα από εράνους. Το γνωστό αμερικανικό Μέσο τη συμπεριέλαβε μεταξύ των 100 κορυφαίων επιρροών στην Καλιφόρνια.

Έκανε ακριβώς το ίδιο, συγκέντρωνε χρήματα, για την Κάμαλα Χάρις και το 2019 και είναι ευρέως σεβαστή στους δημοκρατικούς κύκλους.

H Kristin Bertolina Faust, πολιτικός σύμβουλος στο επάγγελμα, ζει και εργάζεται στην Καλιφόρνια και είναι ιδρυτικός συνεργάτης στην BB&G. Στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 στις ΗΠΑ ήταν η επικεφαλής της καμπάνιας του Γερουσιαστή του Δημοκρατικού κόμματος στην Καλιφόρνια, Άλεξ Παντίγια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.