Τα δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό προκάλεσαν κρίση στα McDonald’s

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2023

Ενώ είναι σε εξέλιξη οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ McDonald's βιώνει κρίση στο εσωτερικό της, με τα υποκαταστήματα σε μουσουλμανικές χώρες να αποκηρύσσουν την απόφαση να παρέχουν δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό. 

Οι επιχειρήσεις franchising στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν και την Τουρκία εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες πήραν αποστάσεις από τον ισραηλινό εταίρο τους και υποσχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα, η οποία βομβαρδίζεται από το Ισραήλ. 

«Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και ας στηρίξουμε την κοινότητα στη Γάζα με ό,τι μπορούμε», ήταν το μήνυμα στο X την Κυριακή από τα McDonald's στο Ομάν, τα οποία έχουν υποσχεθεί 100.000 δολάρια για τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. 

«Ζητάμε από τον Παντοδύναμο Θεό να προστατεύσει την αγαπημένη μας χώρα και όλες τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες από όλο το κακό και το μίσος». Μετά την ανακοίνωση της υποστήριξής της προς τον ισραηλινό στρατό, τα McDonald's του Ισραήλ άλλαξαν τον λογαριασμό τους στο Instagram σε ιδιωτικό προφίλ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.