Κρέσπο: «Ελπίζω να γιορτάσουμε τους τίτλους μας μαζί με τον Λουτσέσκου»

Metrosport Team13 Μαΐου 2024

Ο Άνχελ Κρέσπο, βασικός «πυλώνας» της ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το νταμπλ και από προχθές πρωταθλητής Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ, μίλησε στο Metropolis 95.5.

«Ολοκληρώνω την καριέρα μου. Ήρθε η ώρα να επιστρέψω στην Ισπανία και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου» σημείωσε αρχικά και συνέχισε: «Νιώθω ευλογημένος. Πέρασα και δύσκολες στιγμές. Είμαι, όμως, περήφανος γιατί έκανα το όνειρό μου να παίξω μπάλα πραγματικότητα. Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και νιώθω ευλογημένος γιατί κατέκτησα και τίτλους τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που ήμουν».

Για την καλύτερη σελίδα στην καριέρα του τόνισε: «Είναι πολλές. Ξεκίνησα από την Σεβίλλη, όπου ένιωσα πώς είναι να κατακτάς ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μετά αγωνίστηκα και σε άλλες ομάδες. Ήρθα στον ΠΑΟΚ στα καλύτερά του χρόνια και κατάφερα να κατακτήσουμε ένα αήττητο νταμπλ, κάτι που είναι πολύ σπουδαίο. Ακόμη και στον ΑΠΟΕΛ εισέπραξα αγάπη. Είναι πολλές οι καλές σελίδες μου».

Για τους λόγους που βάζει τώρα τέλος στην καριέρα του: «Τελειώνω την καριέρα μου γιατί είμαι 37 στα 38 και μου έλειπε να είμαι με την οικογένειά μου στην Ισπανία. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις συνέχεια σχολείο με τα παιδιά και νομίζω ότι, πλέον, πρέπει να σταθεροποιηθώ. Οι κόρες μου είναι πέντε και οκτώ ετών. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ με ρώτησε η Βαλεντίνα πόσες φορές ακόμη θα αλλάξουμε σχολείο και της είπα ότι αυτή θα είναι η τελευταία. Αυτό θα κάνω τώρα για να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου».

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει από τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι πολλές. Θα διαλέξω δύο. Η πρώτη είναι το Κύπελλο του 2017, γιατί εκείνη την ημέρα άρχισε να αλλάζει η νοοτροπία μας και σαν παίκτες είδαμε πως είναι να κερδίζεις τίτλους. Η δεύτερη μέρα είναι το τρίτο κύπελλο, όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα σαν πρωταθλητές. Πολλοί έλεγαν, εντάξει ένα πρωτάθλημα είναι αρκετό για τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς κερδίσαμε και πήραμε το νταμπλ. Δείξαμε ποια είναι πραγματικά η ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για την επαφή που έχει με πρώην συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου: «Εχω επαφές με τον Μιχαηλίδη, με τον Τζόλη, με τον Σβαμπ και με τον Ελ Καντουρί. Όλοι μου στέλνουν ευχές. Πάντα είχα καλή επαφή με τον Λουτσέσκου. Τώρα έχω καιρό να μιλήσω. Τώρα ελπίζω να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα και να γιορτάσουμε μαζί τους τίτλους».

Για την μάχη της κορυφής στην Super League 1: «Αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Βλέπω την μάχη του τίτλου στην Ελλάδα. Μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό, μοιάζει να έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει την ΑΕΚ, αλλά, βέβαια, και ο ΠΑΟΚ δεν έχει εύκολο πρόγραμμα. Έχει μπροστά του τον Παναθηναϊκό και μετά τον Άρη, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν αυτά τα ματς ακόμη και να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αλλά φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση».

Τέλος, ρωτήθηκε για τον Κουλιεράκη και τόνισε: «Είναι από τους πιο βελτιωμένους παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι νέος και, ήδη, έχει συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Ίσως το καλοκαίρι να είναι η στιγμή να δοκιμάσει για το εξωτερικό. Έχει τις προδιαγραφές. Ακόμη και να μην πετύχει η «αγκαλιά» του ΠΑΟΚ θα είναι εκεί για εκείνον. Ο ΠΑΟΚ θα τον υποστηρίξει σε αυτό το βήμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.