Κράτησε το μηδέν αλλά θα μπορούσε να σκοράρει

Γιώργος Ζαΐρης11 Αυγούστου 2023

Σε μια από τις πιο καυτές έδρες όπου κλήθηκε να παίξει ευρωπαϊκό ματς ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έμεινε όρθιος και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με μια ισοπαλία που προφανώς δεν του δίνει κανένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, αλλά του δίνει ψυχολογία ώστε την προσεχή Πέμπτη να τα δώσει όλα.

Ο ΠΑΟΚ χθες πέρασε δύσκολες στιγμές κυρίως στο δεύτερο μέρος αν και τις μεγάλες φάσεις η Χάιντουκ τις είχε στο πρώτο μέρος και μέσα σε ένα δίλεπτο ανάμεσα στο 10-12’ της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε στο πρώτο μέρος να είχε βρει γκολ αφού πολλές φορές ο Κάλεντ Νάρεϊ κατάφερε να μπει από τα δεξιά με αξιώσεις αλλά δεν τέλειωσε σωστά τις φάσεις. Θα μπορούσε φυσικά να σκοράρει και ο Τσιγγάρας που όπως και στο ματς με την Μπεϊτάρ είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ.

Αν σκεφτούμε πως ο ΠΑΟΚ χθες αναγκάστηκε για εβδομήντα λεπτά να παίξει με τον Φιλίπε Σοάρες στα χαφ και με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή, προφανώς και αυτή η λευκή ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που του επιτρέπει να αισιοδοξεί. Πολύ απλά διότι στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξει ο Οζντόεφ και θα είναι πανέτοιμος ο Σαμάτα. Δυο απλά παραδείγματα αναφέρω.

Όμως θα παίξει ξανά ο Εκόνγκ. Που χθες έκανε ένα τραγικό λάθος ανάλογο με εκείνο που είχε κάνει ο Κάργας στο πρώτο ματς με την Λέφσκι πέρσι αλλά ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ χθες δεν το πλήρωσε. Στην παρούσα φάση περισσότερη εμπιστοσύνη σου βγάζει ο Κουλιεράκης παρά ο Νιγηριανός που ναι χρειάζεται τον χρόνο του αλλά τέτοια λάθη είναι απαράδεκτα.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές δεν είναι απόλυτα έτοιμος, το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί και όταν ο προπονητής του αναγκάζεται να βάλει τον Οζντόεφ με μια προπόνηση στο ματς έστω και για λίγα λεπτά αυτό δείχνει πόσο πολύ τον χρειαζόταν. Ο Ρώσος προφανώς και θα είναι πιο έτοιμος σε μια εβδομάδα.

Περιμένω μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση την προσεχή Πέμπτη. Αλλά και έναν ΠΑΟΚ που με άλλα πρόσωπα στην ενδεκάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον Κωνσταντέλια που στο διάστημα που έπαιξε και κυρίως στο πρώτο μέρος ήθελε, μπορούσε αλλά δεν είχε τις ανάλογες βοήθειες. Μακάρι να τις βρει την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.