Κουτσόπουλος: «Θωράκισαν τις πόλεις κι όχι τα χωριά, η κατάσταση είναι δραματική στην Καρδίτσα»

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Κουτσόπουλος, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά της Καρδίτσας μετά την επέλεαση της κακοκαιρίας Daniel που δεν άφησε τίποτα όρθιο. 

Αναλυτικά: «'Αυτό που ζούμε τώρα δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση είναι δραματική, έχει γίνει ολική καταστροφή, δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Δόξα τω Θεό στο δικό μου χωριό υπήρχε μία συντονισμένη προσπάθεια από κάποιους κατοίκους και ανοίξαμε κανάλια για να φύγει το νερό. 

Με αγρότες που μιλάω, ένας από αυτούς μου ανέφερε πως έχασε 1.600 πρόβατα. Η δικιά μου ζημιά είναι μικρή. Σε άλλα χωριά που βλέπω εικόνες η καταστροφή είναι τεράστια. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας ήταν πρωτοφανές. 

Όλη η τοπική κοινωνία προσπαθεί να βοηθήσει. Με φαγάνες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κόσμο. Μακάρι να μην βρούμε νεκρούς. Ακόμα τα νερά κατεβαίνουν από το βουνό. Την ολοκληρωτική καταστροφή θα τη δούμε σε δύο μέρες. 

Μέχρι αργά το βράδυ με μια φαγάνα προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε όποιον είχε ανάγκη. Από τον Ιανό και μετά έπρεπε να είχαν γίνει έργα. Θωράκισαν τις πόλεις κι όχι τα χωριά και είδατε τι έγινε. Το Μουζάκι υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή. Και τώρα με την κλιματική αλλαγή ανά δύο χρόνια θα βλέπουμε τέτοια φαινόμενα. Από τον Ιανό και μετά δεν πήραν όλοι τις αποζημιώσεις. Επί δύο μέρες έβρεχε ασταμάτητα. Δεν έχουν γίνει έργα. Φταίει ο ανάδοχος. Τα χωριά δεν θωρακίστηκαν. Το βασικό είναι να μην έχουμε θύματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.