Κούτσης για τελικό: «Το πρέσινγκ της ΑΕΚ, το αργό αμυντικό δίδυμό της και η ευκαιρία του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team24 Μαΐου 2023

Ο Γιώργος Κούτσης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και τα αγωνιστικά δεδομένα που υπάρχουν. 

«Ο προπονητής δουλεύει πάνω στο πλάνο του με βάση τον αντίπαλο και την κατάσταση των παικτών του. Αξιολογεί τα υπέρ και τα κατά και σε ποια θέση είναι ευάλωτος αντίπαλος. Επίσης που είναι καλή η ομάδα του. Είναι πολλές οι επιλογές που έχει, είναι το πώς θα προσεγγίσει το ματς» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχει μία μικρή παράδοση όπου ο ΠΑΟΚ κατακτά το τρόπαιο. Από την άλλη πλευρά, αυτό η ΑΕΚ θα το δει ως κίνητρο για να σταματήσει αυτή η παράδοση. Με κάνει εντύπωση ότι από τον κόσμο δεν βλέπω ενδιαφέρον. Είναι σαν μία τυπική διαδικασία. Ναι μεν τελικός, αλλά δεν υπάρχει η ένταση και το πάθος άλλων τελικών.

Υπάρχει μία απογοήτευση θεωρώ στον ΠΑΟΚ και στον κόσμο του γιατί δεν ήταν ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα. Στην ΑΕΚ είναι η ικανοποίηση του πρωταθλήματος και κάπως έτσι τα πράγματα έχουν καταλαγιάσει. Η ΑΕΚ θεωρητικά είναι καλύτερη.

Αρα λοιπόν παίζει από εδώ και πέρα ρόλο το κίνητρο που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές. Μέσα από αυτό θα φανεί η αγωνιστικότητά τους. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε κανέναν στόχο του πρωταθλήματος, στην Ευρώπη αποκλείστηκε νωρίς και μένει ένας στόχος, του κυπέλλου. Αν κατακτηθεί θα πούμε ότι διορθώθηκε η κατάσταση. Αν δεν το κατακτήσει θα υπάρχουν τριγμοί και διαβουλεύσεις. Η ΑΕΚ αν δεν κατακτήσει το κύπελλο δεν τρέχει κάτι.

Το μοντέλο παιχνιδιού που εφαρμόζει η ΑΕΚ είχαμε να το δούμε καιρό στην Ελλάδα. Το πρέσινγκ στο αμυντικό τρίτου του αντιπάλου και να πετυχαίνει σχεδόν σε όλα της παιχνίδια της έδωσε το πρωτάθλημα. Είχε παράλληλα και τον ενθουσιασμό και το ποιοτικό ρόστερ. Μπορούσε να αντικαταστήσει οποιονδήποτε παίκτη. Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να φρεσκάρει το ρόστερ.

Αν καταφέρεις να διασπάσεις το πρέσινγκ τότε έχει προβλήματα γιατί έχει αργό αμυντικό δίδυμο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα εφαρμόσει ο Αλμέιδα τέτοιο παιχνίδι από την αρχή. Μπορεί να πάει σε πιο ασφαλή δρόμο. Νομίζω ότι και οι δύο θα πάνε με την ασφάλεια. Ο Λουτσέσκου νομίζω ότι θα προκρίνει τους πιο έμπειρους. Μεγάλο ποσοστό προπονητών σε τελικούς δεν ρισκάρουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.