Κουτσιαύτης για... Μπακασέτα: «Θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο παίκτης με κίτρινη κάρτα για θέατρο, όχι να δοθεί πέναλτι»

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης, σχολιάζοντας τις διαιτητικές αποφάσεις που πάρθηκαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό αλλά και τα «πυρά» που δέχτηκε ο ίδιος για το σχολιασμό του πέναλτι που κέρδισε ο Μπακασέτας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Η οδηγία που αφορά τα πέναλτι αλλά και η οδηγία των προηγούμενων αρχιδιαιτητών ήταν να μην δίνουμε σαν διαιτητές εύκολα πέναλτι. Εδώ δεν μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να δίνουμε παραβάσεις οι οποίες έχουν μια απλή επαφή. Δεν είναι η γνωστή παράβαση του «πατώ με τις τάπες τον αντίπαλο», εδώ μιλάμε για μια απλή επαφή. 

Ο Τάισον, στην επαφή που υπάρχει, έχει μαζέψει το πόδι του ακαριαία, αντιλαμβανόμενος ότι θα κάνει παράβαση. Το πιο σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε για να μπορούμε να αντιληφθούμε αν υπάρχει παράβαση ή όχι, είναι να δούμε αν έχει κάποια επίδραση πάνω στον αντίπαλο. Δηλαδή αυτό του προκάλεσε την πτώση; Σε αυτή τη περίπτωση, το πόδι του έκανε ακριβώς την αντίστροφη κίνηση  από ότι θα περίμενε κανείς. Όλα αυτά τα στοιχεία, μπορούν να μας δώσουν να καταλάβουμε αν υπάρχει ένταση επάνω στο πάτημα. Με όλα αυτά τα κριτήρια θεωρώ ότι δεν υπάρχει παράβαση και θα έπρεπε μάλιστα να υπάρχει και θέατρο. Να τιμωρηθεί ο παίκτης με κίτρινη κάρτα για θέατρο. 

Το πρωτόκολλο του VAR λέει ότι αν μια περίπτωση είναι γκρίζα ή δεν είναι ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή, ο διαιτητής VAR δεν θα έπρεπε να τον καλέσει. Η κίνηση του διαιτητή VAR να καλέσει τον διαιτητή είναι ένα ακόμη λάθος! Επομένως, εδώ το χρεώνονται το λάθος και οι δύο. Όταν έρχεσαι στην οθόνη έχεις τον χρόνο και μια δεύτερη ευκαιρία να πάρεις τη σωστή απόφαση. Θα μπορούσε να μείνει στην αρχική απόφαση του και να πει ότι δεν είναι παράβαση. Δεν ξέρω με ποιος ακριβώς κριτήριο αποφάσισε...»

Τέλος, για τον έπρεπε να αποβληθεί ο Γεντβάι: «Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει πειθαρχική ποινή στο μαρκάρισμα στον Κωνσταντέλια. Το αμέσως επόμενο λεπτό έχει κάνει ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα το οποίο φυσικά αν δεν είχε πάρει τη πρώτη κάρτα, μπορεί να μην το έκανε. Δεν πρέπει να λέμε πως έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με μια κίτρινη κάρτα αυτή η φάση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.