Κουτσιαύτης: «Το μεγάλο λάθος έχει γίνει με το offside του Ατρομήτου»

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης, με τον παλαίμαχο διαιτητή και νυν σχολιαστή επίμαχων φάσεων τόσο στην τηλεόραση όσο και στο διαδικτυακό του κανάλι, «referee code», να μιλάει αναφορικά με τις φάσεις που σήκωσαν... συζήτηση σε «OPAP Arena» και Τρίπολη, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει offside στη φάση του Ατρομήτου όπως και χέρι στον Ζίνι.

Αρχικά για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού«Στην Τρίπολη δεν υπήρχε κάποια λάθος απόφαση, στη φάση του Τζούρισιτς, υπάρχει μία ανατροπή στα όρια της γραμμής της μεγάλης περιοχής και περιλαμβάνεται στα όρια του πέναλτι, γίνεται ένα κράτημα από έξω και συνεχίζεται μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής και πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση του διαιτητή αλλά κατά την άποψη μου υπάρχει πέναλτι».

Για την ΑΕΚ«Το μεγάλο λάθος έχει γίνει με το offside του Ατρομήτου, το λάθος είναι από τον VAR, πάρθηκαν οι γραμμές από τον παίκτη που βρίσκεται από τα δεξιά του τερματοφύλακα και με τους δύο να καλύπτουν τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή. Όταν έχουμε επηρεασμό αντιπάλου, πρέπει την απόφαση να την πάρει ο διαιτητής γιατί είναι υποκειμενική απόφαση και όχι αντικειμενική. Για παράδειγμα στο πρωτόκολλο του VAR αν ένας παίκτης γρονθοκοπήσει έναν αντίπαλο και δεν το έχει δει, ο διαιτητής VAR είναι αυτός που θα καλέσει τον διαιτητή και αυτός θα πάρει την απόφαση, ακόμα και για μία τόσο ξεκάθαρη απόφαση».

Ενώ πρόσθεσε: «Ο παίκτης της ΑΕΚ έχει προλάβει να πάρει τη μπάλα, υπάρχει επαφή του παίκτη του Ατρομήτου και αναφορικά με το χέρι που ζητάει ο Ατρόμητος , με τη μπάλα να έρχεται από μακριά η μπάλα φαίνεται ότι χτυπάει στο χέρι του αλλά είναι σε φυσιολογική θέση. Είναι ακούσιο το χέρι και σε περίπτωση που η μπάλα πήγαινε γκολ τότε θα έπρεπε να εξεταστεί η φάση, σε διαφορετική περίπτωση είναι σε φυσιολογική θέση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.