Κουτσιαύτης: «Ευαισθησία του Ισπανού απέναντι στα μαρκαρίσματα προς τους Ολλανδούς»- Πως έκρινε τα τρία πέναλτι

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης , εκφέροντας τη δική του προσωπική διαιτητική γνώμη για τα πέναλτι που δόθηκαν στη χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ολλανδία και τα προκριματικά του EURO 2024.

Αρχικά, μίλησε για το νέο του επαγγελματικό βήμα μέσω του Youtube: «Το κανάλι μου λέγεται Referee Couch. Έχει ως στόχο την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων, δηλαδή έχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σκοπό. Το ζήτημα είναι να φέρει πιο κοντά τους φιλάθλους με τους διαιτητές, για να καταλαβαίνουν περισσότερο τις διαιτητικές φάσεις. 

Σίγουρα θέλουμε ό,τι κάνουμε να έχει αποδοχή, σκοπός είναι να λέμε αυτό που θέλουμε αλλά και να μειώσουμε τη βία στο ποδόσφαιρο. Πολλά πράγματα δεν τα γνωρίζει ο φίλαθλος γύρω από τους κανονισμούς, υπάρχει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για το πως πρέπει να σφυρίζει ένας διαιτητής.Υπάρχουν οι σοβαρές αμφισβητούμενες φάσεις ή κάποιες περιπτώσεις που έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα».

Φυσικά σχολίασε και τη χθεσινή διαιτησία του Ισπανού ρέφερι, στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ολλανδία: «Ήταν μια δύσκολη διαιτησία για τον Ισπανό. Υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις και κάποια λάθη στις αποφάσεις του. Σίγουρα υπήρχε μια ευαισθησία ως προς τα μαρκαρίσματα των Ελλήνων σε σχέση με αυτά των Ολλανδών, χωρίς αυτό να είναι κάτι ενοχλητικό. Θεωρώ όμως ότι δεν έπαιξε κάποιο ρόλο ως προς το αποτέλεσμα.

Στο πρώτο πέναλτι υπάρχει κανονικά παράβαση, αφού ο Κουλιεράκης τραβά τον επιθετικό. Στο δεύτερο δεν υπάρχει παράβαση, γι' αυτό και σωστά τον φώναξε ο VAR. Υπάρχει ένα στιγμιαίο τράβηγμα και ο παίκτης προσπαθεί να ξεγελάσει τον διαιτητή. Στο τελευταίο όμως πέναλτι ο Ρέτσος έχει πάρει τη μπάλα, όμως ανατρέπει τον επιθετικό και θα έπρεπε να δοθεί. Οπότε δεν έδωσε αυτό που θα έπρεπε να δοθεί».

Τέλος, έκανε το δικό του σχόλιο και για την έλευση του νέου αρχιδιαιτητή, Πίτερ Φρόιντφελντ: «Από όταν ήρθε ο πρώτος αρχιδιαιτητής έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε. Δεν άλλαξε όμως ως προς το καλύτερο η άποψη των φιλάθλων για τη διαιτησία. Θέλουμε μόνο ξένους διαιτητές και μάλιστα ελίτ.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά γιατί η τοξικότητα κάνει πολύ κακό στο προϊόν. Πάντα θα πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Ίσως με τη προσωπικότητά του καταφέρει να βάλει ένα στοπ. Περιμένουμε και εμείς με αγωνία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.