Κουγιουμτσίδης: Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με επική ανατροπή!

Metrosport Team17 Απριλίου 2023

Συνεχίζει να γράφει ιστορία για την ελληνική πάλη, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης! Ο 22χρονος παλαιστής «κρατάει» στα χέρια του την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία των ανδρών στη διοργάνωση του Ζάγκρεμπ.

 Ο Έλληνας παλαιστής κατάφερε να νικήσει τον Αρμένιο, Αρμάν Αβαγκιάν με μια επική ανατροπή και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό των 79κ. ελευθέρας πάλης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Ζάγκρεμπ.

Ο Κουγιουμτσίδης  βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10-2, ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 12-10 και να προκριθεί στον τελικό! Αντίπαλός του στον τελικό της Τρίτης (18/4) θα είναι ο Ουκρανός, Βασίλ Μιχαϊλοφ, που με τη σειρά του νίκησε τον Αζέρο, Σαμπουχί Αμιρασλάνοφ με 5-2.

Το πρώτο μέρος του ημιτελικού με τον Αρμάν Αβαγκιάν εξελίχθηκε σε ένα αγώνα με τακτική και τον Αρμένιο να προηγείται 2-0. Ο Αβαγκιάν διεύρυνε το προβάδισμα του σε 6-0 και στη φάση που «ξύπνησε» τον πρωταθλητή Ευρώπης ο Αρμένιος πήρε τέσσερις πόντους. Με το 10-0 περασμένο στο ταμπλό και challenge από την ελληνική πλευρά ο Κουγιουμτσίδης έμεινε… ζωντανός και μείωσε σε 10-2. Σε εκείνο το σημείο ο Κουγιουμτσίδης μεταμορφώθηκε και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά άρχισε να μειώνει τη διαφορά.

Σταμάτησε την επίθεσή του μόνο όταν έφτασε στην ολική επαναφορά, όπου προηγήθηκε 12-10 σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ επιθετικής πάλης. Με αυτή τη νίκη ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης πήρε και μία άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο μικρό τελικό στο Παγκόσμιο u23.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στις 18 Μαρτίου υπερασπίστηκε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στην Κ23 στο Βουκουρέστι, πετυχαίνοντας το τρία στα τρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς πέρυσι είχε κερδίσει τον τίτλο τόσο στην Κ23 όσο και στην κατηγορία των ανδρών.

Κάτι που έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τώρα και στο Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.