Κουέστα: «Πραγματικά θέλω να κατακτήσουμε έναν τίτλο»

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2024

Ο Χουλιάν Κουέστα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή υπ’ αριθμόν 200 με τη φανέλα του Άρη και μίλησε για ένα κατόρθωμα το οποίο δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί όταν προ εξαετίας ήρθε στη Θεσσαλονίκη έχοντας κατά νου την επανεκκίνηση της καριέρας του.

Συνήθως οι ξένοι ποδοσφαιριστές έχουν ένα αμήχανο βλέμμα σε εκδηλώσεις σαν αυτή του Τομέα Ιστορίας του Άρη καθότι δεν υπάρχει εξοικείωση με το περιβάλλον, η δε επικοινωνία δεν είναι δα και ό,τι ευκολότερο και κατά κάποιο τρόπο στέκονται σε μια γωνιά περιμένοντας τη σειρά τους. Τούτος όμως δεν είναι ξένος. Μπορεί να ήρθε έτσι, κάπως ψαρωμένος, διστακτικός, αλλά ευγενής, εκείνο το «καυτό» καλοκαίρι του 2018 της αναζωογόνησης και της δημιουργίας από μηδενική βάση, πλέον όμως κάθεται στην… κορυφή του τραπεζιού. Φορώντας το περιβραχιόνιο που κέρδισε μέσα από τον αγώνα του, έχοντας κερδίσει ακόμη και τους επικριτές του, κυρίως όμως απολαμβάνοντας την αποδοχή των φιλάθλων του Άρη μέσα από τις αντιδράσεις του και όλα όσα γέννησε η ψυχή του.

Η ιστορία έγραψε εξάλλου, θα συνεχίσει να γράφει και μάλιστα με την ευχή του Νίκου Χρηστίδη ο οποίος όταν του έδωσε την τιμητική πλακέτα – και αφού του ψιθύρισε κάτι στο αυτί – ευχήθηκε από τα βάθη της καρδιάς του να τον ξεπεράσει και σε συμμετοχές. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο καθώς ο άλλοτε θρυλικός γκολκίπερ του Άρη και κορυφαίος στο είδος του έχει σχεδόν τις διπλάσιες, όπως καταγράφονται στο ημερολόγιο των θρύλων του συλλόγου μαζί με τα κατορθώματα δώδεκα από δαύτους.

Έχοντας πατήσει στις 199 συμμετοχές, ο Χουλιάν Κουέστα ετοιμάζεται για τη 200η και λογικά αυτή απέχει… μια βδομάδα δρόμο έως τον εντός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα. Ήδη είναι στην κορυφή της λίστας των ξένων παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές και ο ίδιος «φούσκωσε» από περηφάνια στη διάρκεια της εκδήλωσης όταν ο συγγραφέας του ημερολογίου, Βασίλης Δερμεντζόγλου, ανέφερε λεπτομερώς τα κατορθώματά του. Ένα πλατύ χαμόγελο, όχι αμηχανίας, απλώθηκε στο πρόσωπο του Χουλιάν ο οποίος «έπιασε» τις περισσότερες από τις ελληνικές λέξεις καθότι αντιλαμβάνεται, μπορεί εξάλλου να συνεννοηθεί κιόλας.

«Απίστευτο, ε;», αναρωτήθηκε στο ξεκίνημα της συζήτησής μας μαζί του. «Καταρχάς είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ κοντά σε ανθρώπους με σπουδαία πορεία στον σύλλογο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νιώθω όμως ένας από αυτούς γιατί ο Άρης είναι η οικογένειά μου. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το συναίσθημα να νιώθεις την ομάδα σαν στο σπίτι σου, την οικογένειά σου. Προφανώς αυξάνονται οι ευθύνες αλλά το συναίσθημα είναι πραγματικά ξεχωριστό», είπε δίχως να είχε αποχωριστεί το χαμόγελο. Αυτό ήταν σταθερό, δείγμα της απόλαυσης που νιώθει μέσα από το επίπεδο αναγνώρισης που προηγήθηκε.

«Απίστευτο…», μονολόγησε ξανά γιατί και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφτανε στο σημείο να γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία των ξένων παικτών. «Όταν έφθασα στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ήταν αδύνατο να υποθέσω ότι θα φτάναμε εδώ. Ακόμη μία συμμετοχή και φτάσαμε τις διακόσιες. Ο Άρης είναι η οικογένειά μου κι ελπίζω ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο», είπε. Κυριολεκτικά, ο Χουλιάν έζησε τα πάντα σ’ αυτούς τους 199 αγώνες που προηγήθηκαν. Από τη χαρά και τη λύπη, τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση έως και νύχτες που δεν μπορούσε να κλείσει μάτι λόγω των πολλών και διαφορετικών συναισθημάτων που κυρίευσαν την ψυχή του αναλόγως των περιστάσεων.

Το timing της εκδήλωσης και της τιμητικής διάκρισης για την πολύπειρο Ισπανό τερματοφύλακα ήταν ιδανικό. Ο Άρης δεν έχει πραγματοποιήσει το κορυφαίο ξεκίνημα σε σεζόν αλλά είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας σερί νικών, κυρίως όμως, επιβεβαιώνοντας ότι φέτος θα είναι πραγματικά σκληρό καρύδι. «Η ομάδα απέκτησε μεγαλύτερο βάθος υπό την έννοια ότι πίσω από τους έντεκα που ξεκινάνε ένα παιχνίδι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τόσοι οι οποίοι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Παραμένουμε μια καινούργια ομάδα η οποία θα προοδεύει μέρα με τη μέρα και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να πετύχουμε πολλά πράγματα», είπε. Πάντα περιορίζεται σ’ αυτό καθότι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων με… απέχθεια στις μεγάλες κουβέντες.

Μόνο που η ερώτηση ήταν αναπόφευκτη. «Time has come;», του είπαμε. «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά νιώθω τη βελτίωση που έχουμε ως ομάδα, περισσότερο όμως αυτή που μπορούμε να αποκτήσουμε προϊόντος του χρόνου γιατί γίνεται καλή δουλειά. Η ομάδα έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ. Πραγματικά θέλω να κατακτήσουμε έναν τίτλο και το λέω γνωρίζοντας τον υψηλό βαθμό δυσκολίας. Όπως θέλουμε να είμαστε μέσα στην τετράδα που αποτελεί τον πρώτο στόχο», είπε.

Η αισιοδοξία του πηγάζει μέσα από την εικόνα γιατί ο Άρης των τελευταίων τριών αγωνιστικών δεν είχε δα πολλές ομοιότητες με την ομάδα των πρώτων τεσσάρων. Πιο συμπαγής, περισσότερο ουσιαστικός και μεστός στο παιχνίδι του, κυρίως όμως είχε αποτελεσματικότητα. Και με εντονότερο… ισπανικό στοιχείο. «Κι αυτό δεν το περίμενα. Στα αποδυτήρια είμαστε 12-15 παίκτες οι οποίοι μιλούν την ίδια γλώσσα και νομίζω ότι αυτό έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Από την ανάπτυξη σχέσεων και τη δημιουργία καλού κλίματος έως τη σωστή επικοινωνία η οποία είναι απαραίτητη σε μια ομάδα», κατέληξε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.