Κωστούδης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια να βγάλουμε νέους διαιτητές και να βελτιώσουμε το επίπεδο όσο γίνεται.

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2024


Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην αίθουσα του συνδέσμου διαιτητών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας.

Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου διαιτητών και πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Χαράλαμπος Κωστούδης μετά την εκδήλωση της κοπής της πίτας αναφέρθηκε στη διαιτησία της Θεσσαλονίκης, στους νέους διαιτητές ειδικότερα, στην αύξηση εξοδολογίων και στα περιστατικά βίας.

 Αναλυτικά: «Χαρήκαμε που είδαμε παλιούς διαιτητές που είχαμε καιρό να τους δούμε. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο από πλευράς διαιτητικής απόδοσης τόσο στα τοπικά όσο και στα εθνικά Πρωταθλήματα. Αν και είχαμε πάρα πολλές αποχωρήσεις έμπειρων διαιτητών τα προηγούμενα χρόνια, τα νέα παιδιά έχουν αναπληρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παλιούς. 

Παρά την ανανέωση το επίπεδο είναι πάλι καλό καθώς έρχονται από πίσω παιδιά με όρεξη και διάθεση. Εμείς ως επιτροπή διαιτησίας παρακολουθούμε τα παιδιά με φυσική παρουσία, αλλά και στέλνουμε παρατηρητές σε πάρα πολλά γήπεδα ώστε και να τα συμβουλεύουμε αλλά και να έχουμε εικόνα για το τι συμβαίνει στο γήπεδο. Σαφώς και θα γίνουν ανθρώπινα λάθη αλλά είναι πάρα πολύ λίγα. Οι περισσότεροι παράγοντες που συνομιλούμε μας λένε ότι είναι ευχαριστημένοι σε μεγάλο βαθμό. 

 Συνεχίζουμε την προσπάθεια να βγάλουμε νέους διαιτητές και να βελτιώσουμε το επίπεδο όσο γίνεται. Οι διαιτητές Θεσσαλονίκης είναι οι καλύτεροι καθώς αγωνίζονται στο πιο δυνατό τοπικό Πρωτάθλημα πανελλαδικά, αλλά και έχουμε πολύ έμπειρους εκπαιδευτές και διαιτητές που έχουν παίξει σε εθνικές κατηγορίες και αυτό δίνει στα παιδιά περαιτέρω ώθηση να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Για τη νέα σχολή μοχθήσαμε για να συγκεντρώσουμε έναν ικανό αριθμό και οι 52 είναι οι περισσότεροι πανελλαδικά που συμμετείχαν σε σχολή τα τελευταία χρόνια.

 Ηδη παίζουν κάποιοι από αυτούς πέρα από τα παιδικά και στα ανδρικά και με τη στήριξη της ΕΠΣΜ και την αύξηση των εξοδολογίων και άλλες κινήσεις που πρέπει να γίνουν και από την πλευρά μας και ως διοίκηση του συνδέσμου και επιτροπή διαιτησίας και Ενωση, ο δρόμος θα είναι πολύ καλύτερος για τους διαιτητές και θα φτάσουμε σε ακόμη καλύτερα επίπεδα απόδοσης και θα διασκεδάζουμε όλοι το ποδόσφαιρο είτε είμαστε παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές γιατί όλοι για αυτό πασχίζουμε.

Ο πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΜ σχετικά με περιστατικά βίας είπε: Καταδικάζουμε τα περιστατικά βίας. Ευτυχώς είναι λίγα και η επιτυχία μας θα είναι να μην συμβαίνει σε κανένα γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους μας μια χαρά. Το βασικό που μας ενδιαφέρει είναι προστατεύσουμε τους διαιτητές μας από οποιαδήποτε βιαιοπραγία ή κακή ενέργεια εναντίον τους. Και αυτοί είναι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι αν κάνουν λάθος θα πρέπει κάποιος να κινηθεί εναντίον τους και ο ποδοσφαιριστής θα κάνει λάθος αν και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει καν λάθος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.