Κωστούδης: «Να πάρει η διαιτησία της Θεσσαλονίκης όσα της αρμόζει»

Χρήστος Λιάπης01 Οκτωβρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αγιασμός του συνδέσμου διαιτητών για τη νέα αγωνιστική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει. 

Η τελετή του αγιασμού έγινε, στην αίθουσα διδασκαλίας του Συνδέσμου, από τον ιερέα πατέρα Κωνσταντίνο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα παρόν ήταν το ΔΣ του Συνδέσμου, αρκετοί προσκεκλημένοι καθώς και πολλοί παλαιοί και νέοι διαιτητές.

Ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Κων/νος Καραγιαννίδης καλωσόρισε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους και διαιτητές που κατέκλεισαν την αίθουσα, ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά και καλές διαιτησίες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΜ κ. Χαράλαμπος Κωστούδης ευχήθηκε καλή αγωνιστική περίοδο στους διαιτητές, ενώ ανάμεσα σε όλα τα άλλα τόνισε: «Αύξηση των αποζημιώσεων στο τοπικό, ομοιόμορφη εμφάνιση των διαιτητών στα test με μπλούζες με το Auto Control, την ανάγκη των διαιτητών να βρίσκονται κοντά στο Σύνδεσμο, να παρακολουθούν τις συγκεντρώσεις της Δευτέρας, να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να είναι παρόντες στη συγκέντρωση της επόμενης Δευτέρας όπου θα γίνει η συνέλευση για την εναρμόνιση του καταστατικού του Συνδέσμου στην ισχύουσα αθλητική νομοθεσία».

Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης , Δημήτριος Κούβελας και Διαμαντής Γκολιδάκης, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Νικ. Καραγιαννακίδης, ο Αντπεριφερειάρχης Θεσ/νίκης κ. Κων. Γιουτίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας, η περιφερειακή σύμβουλος Θεσ/νίκης και ιατρός κα. Μαγδαληνή Φιλιππιάδου. Από το Δήμο Αμπελοκήπων/Μενεμένης ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Εμμ. Ιωαννίδης. Από το Δήμο Νεάπολης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Καστανίδης, από την Αστυνομία οι κ.κ. Γ. Φεστερίδης και Κων. Ανεστίδης καθώς και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της αστυνομίας κ. Δημ. Μπουραζάνας

Παρούσα ήταν η ΕΠΣ Μακεδονίας με τον πρόεδρο κ. Σάββα Δημητριάδη, τον Γεν. Γραμματέα κ. Παν. Γιουρούκαλη, τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Ευστ. Γεωργιάδης και Μάλαμας Τεβεκέλης, η ΕΔ/ΕΠΣΜ εκτός του προέδρου με τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Αλ.Τικόζογλου και το μέλος κ. Χαρ. Νικολαΐδη. ο πρώην ΓΓΑ, πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ και Πρόεδρος της Ευξείνου λέσχης Θεσ/νίκης κ. Γ. Λυσαρίδης, ο πρώην διεθνής διαιτητής και πρώην πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΜ κ. Νικ. Φιλιππιάδης καθώς και το μέλος της Ομοσπονδίας Διαιτησίας Σουηδίας κ. Μάκης Ασλάνογλοu

Παρόντες ήσαν πολλοί προσκεκλημένοι και παλαιοί διαιτητές του Συνδέσμου, όπως και οι πρώην Πρόεδροι του Συνδέσμου κ.κ. Αθ. Ζαχαριάδης, Ευστ. Ναβρατζόγλου, Απ. Ντάβελας και Ιωάννης Τζίκας . Σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι προσκεκλημένοι πήραν το λόγο και απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, ενώ μετά το πέρας του αγιασμού και των ομιλιών ακολούθησε η δεξίωση.

To ΔΣ του ΣΔΠ Θεσ/νίκης εύχεται καλή αγωνιστική περίοδο με υγεία, πρώτα ο Θεός, ραντεβού του χρόνου σε μία ανάλογη εκδήλωση.


Κωστούδης: «Οι διαιτητές μας είναι οι καλύτεροι πανελλαδικά»


Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης Mπάμπης Κωστούδης για το έργο της νέας διοίκησης του συνδέσμου ανέφερε στο metrosport. gr:

«Στόχος μας είναι να εμπεδώσουμε στους διαιτητές το αίσθημα της δικαιοσύνης. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να γίνουν λάθη αλλά αυτά είναι ανθρώπινα.

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Οι διαιτητές μας είναι οι καλύτεροι πανελλαδικά επειδή αγωνίζονται στο καλύτερο πρωτάθλημα πανελλαδικά

Κάθε Δευτέρα γίνονται επιμορφωτικά μαθήματα, έχουμε δύο γυμναστές για να γυμνάζονται οι διαιτητές μας.

Εχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να εξασφαλίσουμε χορηγίες, να μπορούν οι διαιτητές μας να παίρνουν τσάντες, στολές ενώ με ομοιόμορφη στολή πήραμε μέρος στα τεστ.

Εχουμε καταφέρει μετά από πολλά χρόνια σε συνεργασία με την ΕΠΣΜ να υπάρξει αύξηση του εξοδολογίου το οποίο ήταν το ίδιο εδώ και 25 χρόνια και ενώ γύρω μας είχαν αυξηθεί τα πάντα.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε διαιτητές που θα στελεχώσουν ανώτερες κατηγορίες και να γίνουν και διεθνείς και να πάρει η διαιτησία της Θεσσαλονίκης όσα της αρμόζει».

Νέα σχολή διαιτησίας

Θα γίνει νέα σχολή αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στην επίσημη έναρξη.

Παρατηρητές διαιτησίες στα γήπεδα

Από πέρσι πηγαίνουν σε γήπεδα αφιλοκερδώς. Οι παράγοντες το βλέπουν θετικά καθώς υπάρχει και ένας έλεγχος στους διαιτητές και μια εκπαίδευση.

Οι διαιτητές βλέπουν ότι υπάρχει κοντά τους ένας παλιός διαιτητής έμπειρος που μπορεί να του δώσει κάποιες συμβουλές και εμείς έχουμε μια εικόνα για το συμβαίνει ακριβώς ώστε να αξιολογηθούν τα παιχνίδια όπως πρέπει, να διορθωθούν όποια λάθη υπάρχουν και να επιβραβευτούν και αυτοί που παίζουν πολύ καλά

Tι να προσέξουν οι διαιτητές;

«Να είναι προπονημένοι, ψύχραιμοι απερίσπαστοι στο έργο τους και να σκέφτονται με βάση τον κανονισμό και το αίσθημα δικαιοσύνης».

Μια ευχή για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε;

«Οι διαιτητές να έχουν υγεία, να αποδίδουν δικαιοσύνη, να βγαίνουν απαρατήρητοι από τα παιχνίδια. Ακόμη να εμπεδωθεί το αίσθημα της αξιοπιστίας και να μπορούν να καταλάβουν όλοι, ότι οι διαιτητές είναι ένα σημαντικό γρανάζι του ποδοσφαίρου και απαιτείται να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός σε αυτούς γιατί είναι πολύ δύσκολο το έργο τους. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά με την προσπάθεια που κάνουν θα μας δικαιώσουν»


Τζίκας: «Να πάρουμε αυτά που μας αναλογούν»

Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Γιάννης Τζίκας στην ομιλία του ανέφερε: «Μετά από 25 χρόνια σε διοικήσεις αισθάνθηκα λόγω παράξενα σήμερα. Να ευχηθώ στο νέο δ.σ. να έχει επιτυχίες. Να ανεβάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά τον σύνδεσμο, είναι οικογένεια, είναι ο μεγαλύτερος σύνδεσμος στη χώρα. Πρέπει να το αποδείξετε και να πάρουμε αυτά που μας αναλογούν στις αξιολογήσεις. Να σας ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά σε εσάς και στις οικογένειες σας και χωρίς τραυματισμούς»



*«Προσέξτε τα Φ.Α. ανέφερε ο Θανάσης Ζαχαριάδης

*Ολοι μαζί να ανεβάσουμε τον σύνδεσμο ψηλά στην κορυφή τόνισε ο Νίκος Φιλιππιάδης

*«Τα τρία Α είναι σημαντικά για να γίνει καλός ένας διαιτητής, Αυτογνωσία, Αυτοκριτική και Αυτοπεποίθηση» επισήμανε η Μαγδαληνή Φιλιππιάδου

*Ο αντιδήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Μανόλης Ιωαννίδης είπε: «Επαιξαν προχθές στη Σούπερ Λιγκ 27 ελληνες ποδοσφαιριστές. Ο πατέρας μου έπαιζε ως διαιτητής ΠΑΟΚ-Αρη με 22 βασικούς Ελληνες παίκτες και μπήκαν μέσα ως αλλαγή δύο ξένοι. Εχουν αντιστραφεί πλέον οι όροι.

Για την αύξηση στα εξοδολόγια τόνισε: Στην προηγούμενη αύξηση την επανάσταση την ξεκίνησα εγώ τότε. Στόχος είναι να φτάσουμε να έχουμε επαγγελματική διαιτησία.





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.