Κωστούδης: Εύκολα δεν πάνε νέα παιδιά να γίνουν διαιτητές

Metrosport Team25 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε η νέα σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης. Μετέχουν 49 υποψήφιοι / υποψήφιες διαιτητές / διαιτήτριες (οι 7 ήταν γυναίκες) και ένας ΑμεΑ (κωφός – απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης). 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, εκπαιδευτής διαιτησίας, γενικός γραμματέας του ΣΔΠΘ και υπεύθυνος της Σχολής, Χαράλαμπος Κωστούδης τόνισε:

 «Ο αριθμός που συγκεντρώθηκε είναι πολύ καλός και πανελλαδικά θα έλεγα. Σε μια δύσκολη εποχή που εύκολα δεν πάνε νέα παιδιά να γίνουν διαιτητές φτάσαμε στα 50. Πρόκειται για αξιόλογα άτομα και έχουμε και αρκετές κοπέλες μεταξύ αυτών.

 Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσουν στον χώρο ώστε να ανανεωθεί ο χώρος της διαιτησίας και ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο που είναι ήδη υψηλό. 

Πήγα σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές κάνοντας ενημέρωση στα παιδιά. Στείλαμε πολλά ιμέιλ σε πολλούς οργανισμούς και αλλά και από τα γήπεδα προσπαθήσαμε να αντλήσουμε άτομα και ευτυχώς το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. 

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ακόμη αγωνίζονται ή σταμάτησαν πριν λίγο καιρό. Μια ιδέα που θέλουμε που να περάσουμε (δεν είναι στο χέρι μας) είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές σε κάποιες κατηγορίες να είναι και διαιτητές όπως ισχύει σε πολλές χώρες αλλά και στο μπάσκετ».

Ο Περίανδρος Πετρόπουλος για τη σχολή είπε: «Από εδώ ξεκινάμε από το Γ’ τοπικό μέχρι το παγκόσμιο κύπελλο. Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Να ερωτευτείτε την διαιτησία. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από εδώ γιατί αγάπησα αυτό που κάνω». 

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΜ Νίκος Φιλιππιάδης επισήμανε: «Ο σύνδεσμος μας είναι ο μεγαλύτερος της χώρας. Να αγαπήσετε την διαιτησία, για να σας αγαπήσει και αυτή. Το ταξίδι που διαλέξατε θα είναι πολύ δύσκολο. Θα συναντήσετε φουρτούνες, θύελλες, αλλά θα τα καταφέρετε. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Να γυμνάζεστε, να ακούτε τους καθηγητές διαιτησίας γιατί στη Θεσσαλονίκη έχουμε τους καλύτερους».

Ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Απόστολος Ντάβελας μιλώντας στους υποψήφιους διαιτητές τόνισε: «Εχετε έρθει στον πιο ιστορικό σύνδεσμο της χώρας. Η ποιότητα συνεχίζεται από γενιά σε γενιά. Είναι στο χέρι σας να αναδειχθείτε»




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.