Κωστούδης: «Ευχαριστημένοι σε μεγάλο βαθμό από τους διαιτητές μας»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2024

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Χαράλαμπος Κωστούδης έδωσε τις δικές του ευχές για τη νέα χρονιά. Ακόμη έκανε τις επισημάνσεις του για την πορεία των Πρωταθλημάτων. Αναλυτικά: «Να ευχηθώ στους διαιτητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καλή χρονιά με υγεία αυτοί και οι οικογένειες τους». 

Για την πορεία των πρωταθλημάτων και την απόδοση των διαιτητών επισήμανε: «Στο πρώτο μισό των Πρωταθλημάτων είμαστε ευχαριστημένοι σε μεγάλο βαθμό από τους διαιτητές μας. Ευελπιστούμε να συνεχίσουν έτσι και στο δεύτερο μισό. Οποια λάθη μπορεί να γίνουν, είναι ανθρώπινα. Δεν υπάρχει κανένα δόλος. Είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι. Οπως οι ποδοσφαιριστές μπορεί να χάσουν μια ευκαιρία, έτσι και ο διαιτητής μπορεί να κάνει κάποιο λάθος, αλλά γενικά το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό.

 Εχουμε από πίσω και μια καλή φουρνιά διαιτητών η οποία με τις εμπειρίες που θα αποκτήσει, θα γίνει ακόμη καλύτερη. Ανανέωση έγινε σε μεγάλο βαθμό καθώς αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί διαιτητές, έμπειροι και ευελπιστώ να έχουμε μια πολύ καλύτερη συνέχεια και πάνω από όλα να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο όσοι εμπλεκόμαστε με αυτό.

Σε πάρα πολλά παιχνίδια στέλνουμε παρατηρητές διαιτησίας (παλαιούς διαιτητές, εκπαιδευτές) αλλά και σαν επιτροπή βλέπουμε αρκετά παιχνίδια οπότε έχουμε άποψη από πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων με στόχο τη βελτίωση των διαιτητών, δίνοντας τους κάποιες συμβουλές και δείχνοντας τους ότι είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε».

Για τη σχολή διαιτησίας είπε: «Τέλος Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις. Από αρχές Φεβρουαρίου θα παίξουν οι νέοι διαιτητές στα παιδικά και στη συνέχεια στη Γ’ κατηγορία. Ο αριθμός έφτασε στους 57 σπουδαστές. Απευθυνθήκαμε σε πάρα πολλούς φορείς. Ο αριθμός είναι πάρα πολύ ικανοποιητικός. 

Αν και πολλοί χλευάζουν τη διαιτησία, υπάρχει μια αρνητική άποψη και σε άλλους νομούς δεν μπόρεσαν να κάνουν σχολή γιατί είχαν δύο τρία άτομα, ο συγκεκριμένος αριθμός είναι για τη συγκεκριμένη εποχή πολύ καλός».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.