Κώστας Θεοδώρου-Μπιτς χάντμπολ: «Να επενδύσουμε σε ένα άθλημα που φέρνει επιτυχίες»

Χρήστος Νάσκας01 Ιουλίου 2024

Από τα ιδρυτικά μέλη των Beach Boys/ Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης ο Κώστας Θεοδώρου είχε την τύχη να ζήσει την εμπειρία της πλατείας Αριστοτέλους όπου πραγματοποιήθηκε το 11o Loux Cup 2024- 25o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball Λουξ.

«Φορτωμένος» εμπειρίες και τίτλους, τόσο με τον σύλλογο του, αλλά και με την εθνική ομάδα μίλησε στο metrosport.gr για την παρουσία του στους αγώνες της πλατείας Αριστοτέλους, την εθνική ομάδα και φυσικά για το μέλλον του αθλήματος.

Εκφράζει τον προβληματισμό του για τα βήματα που δεν...γίνονται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του μπιτς χάντμπολ στη χώρα μας ενώ εκτιμά πως το τουρνουά στην πλατεία Αριστοτέλους μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες μέρες και μάλιστα με... άρωμα Ευρώπης.

Γράφει ο Χρήστος Νάσκας

  • Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με το μπιτς χάντμπολ; Και γιατί το συγκεκριμένο άθλημα;

«Ξεκίνησε περίπου το 2010 σε ένα τουρνουά που είχε γίνει στη Δράμα, ήμουν τότε 34-25 χρονών. Μετά από δυο καλοκαίρια ενασχόλησης με το άθλημα αποφασίσαμε το 2012 με δυο φίλους να φτιάξουμε την ομάδα Beach Boys. Το 2014 μπήκαμε υπό την αιγίδα των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Από τότε ήρθε ο πρώτος μας τίτλος, το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας το 2014 και από τότε έχουμε κερδίσει πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα κύπελλο Ελλάδας και δυο συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Champions Cup».


«Μπορεί να προσφέρει πολλές συγκινήσεις»

  • Τι μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα σε έναν αθλητή στην Ελλάδα;

«Το μπιτς χάντμπολ παρόλο που έχει πάρα πολλές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Φέτος μπαίνει δοκιμαστικά με στόχο να ενταχθεί στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που θα αλλάξει άρδην όσα ξέρουμε στην Ελλάδα για το μπιτς χάντμπολ.

Σε έναν αθλητή μπορεί να προσφέρει πολλές συγκινήσεις γιατί κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό άθλημα. Σε επίπεδο οργάνωσης όμως θα λέγαμε πως είναι στα σπάργανα. Πρέπει να διοργανωθούν περισσότερα τουρνουά, πρέπει η ομοσπονδία να δημιουργήσει ευνοϊκότερους όρους προκειμένου να συμμετέχουν ομάδες, να βοηθήσει δηλαδή τις ομάδες. Επίσης, να βοηθήσει και τις εθνικές ομάδες γιατί φέτος π.χ. η εθνική ανδρών δεν στελεχώθηκε, δεν κατέβηκε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, να αγωνιστεί στη Βάρνα μετά από απόφαση της ομοσπονδίας. Προφανώς δεν βρέθηκε το κατάλληλο κονδύλι. Έτσι δεν αναπτύσσεται το άθλημα».

  • Αξιοποιούμε τις επιτυχίες που έχουμε με τις εθνικές ομάδες;

«Οι γυναίκες έκαναν την αρχή φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου. Μετά, το 2019 και η εθνική ανδρών και η εθνική γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Πριν δυο χρόνια είχαμε επίσης πολύ καλή διάκριση, πάλι οι εθνικές ανδρών και γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ηρακλείου κατέκτησαν την τέταρτη θέση του κόσμου. Αντί να εκμεταλλευτούμε αυτή την υπέροχη συγκυρία και να επενδύσουμε σε ένα άθλημα που φέρνει επιτυχίες, στην ουσία διαλύεται το τμήμα των ανδρών».

  • Πώς αισθάνθηκες που έπαιξες στην πλατεία Αριστοτέλους;

«Το τουρνουά που έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς γιατί είναι η πιο διάσημη πλατεία της Βόρειας Ελλάδας τουλάχιστον. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να αγωνιζόμαστε μέσα σε κόσμο, σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.  Το οποίο αρμόζει και ταιριάζει στο μπιτς χάντμπολ και μέσα από αυτό το κλίμα θέλουμε να το αναδείξουμε. Αυτός είναι ο τρόπος και αυτά πρέπει να γίνονται, όπως συμβαίνει σε κεντρικές πλατείες πόλεων στην Ευρώπη, όπως είναι η Βουδαπέστη ή το Ζάγκρεμπ. Με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες κόσμου γνωρίζουν το άθλημα».

  • Πώς αντιμετώπισε ο κόσμος που σας έβλεπε στην πλατεία Αριστοτέλους;

«Πολύ θετικά. Σταματούσαν κάποιοι για 2-3 λεπτά αλλά και άλλοι που έβλεπαν ολόκληρους αγώνες. Ρωτούσε ο κόσμος πως παίζεται το άθλημα. Ρωτούσε ο ένας τον άλλο, κάθισαν και είδαν αγώνες.  Έτσι θα γίνει γνωστό το άθλημα, έτσι θα πάει μπροστά το άθλημά μας, με τέτοιες κινήσεις. Οπότε δεν έχω παρά να συγχαρώ για αυτή την κίνηση, από όπου και αν προήλθε».


«Τέτοιοι αγώνες μπορούν να προσελκύσουν και ομάδες από την Ευρώπη»

  • Οι αγώνες στην πλατεία Αριστοτέλους μπορούν να σταθούν η αφορμή για να «ανοίξει» κι άλλο το άθλημα. Θα το πω για πολλοστή φορά, μιλάμε για μια χώρα που είναι γεμάτη παραλίες

«Το μπιτς χάντμπολ στην Ελλάδα το ξέρουμε από τουρνουά που διοργανώνονται δίπλα στις παραλίες. Η πλατεία Αριστοτέλους νομίζω είναι το κατάλληλο σημείο είναι να αναπτυχθεί όχι μόνο το τουρνουά, αλλά και το μπιτς χάντμπολ με τις σωστές κινήσεις και στα επόμενα χρόνια να προσελκύσει και ξένες ομάδες. Εμείς πηγαίνουμε σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και παίζουμε τέτοια τουρνουά όπως αυτό στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω πως είναι στο χέρι της ομοσπονδίας να το εκμεταλλευτεί και να προσελκύσει ομάδες από όλη την Ευρώπη».

  • Η εμπειρία από τη συμμετοχή σου σε τουρνουά του εξωτερικού, σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης;

«Πολύ καλή οργάνωση των τουρνουά, μεγάλη φροντίδα στις ομάδες για το που θα μείνουν, τις θα τους παρέχουν, από διατροφή ή διαμονή. Προσέχουν δηλαδή τις ομάδες, προσπαθούν να καλύψουν ότι περισσότερο μπορούν. Και φυσικά διαφήμιση των αγώνων. Στην Ελλάδα, είναι δύσκολο και έχει κόστος για μια ομάδα από την Αλεξανδρούπολη να πάει π.χ. στην Πρέβεζα. Θα βοηθούσε πάρα πολύ αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο όπως συμβαίνει το εξωτερικό».


«Από τη Σερβία και την Κροατία μέχρι τα Γκραν Κανάρια»

Ο Κώστας Θεοδώρου, μέσω του metrosport.gr δίνει τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του Απόλλωνα Σταυρούπολης που κατέκτησε την πρώτη θέση στους άνδρες στο 11o Loux Cup 2024- 25o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball Λουξ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. 

Η ομάδα του, οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε στον τελικό από τον Απόλλωνα Σταυρούπολης, ενώ όπως λέει στο metrosport.gr το επόμενο ραντεβού των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης είναι στις 12 Ιουλίου στην Πρέβεζα. Μετά ακολουθεί το φάιναλ φορ, τέλη Ιουλίου, όπου θα αγωνιστούν οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες των τουρνουά της Θεσσαλονίκης και της Πρέβεζας. 

Αν μη τι άλλο...πολυταξιδεμένος ελέω μπιτς χάντμπολ ο Κώστας Θεοδώρου αφού όπως θυμάται μέσω του metrosport.gr έχει πάρει μέρος σε αγώνες μπιτς χάντμπολ σε Σερβία, Ιταλία, Πορτογαλία, στα Γκραν Κανάρια της Ισπανίας, Βουλγαρία, Τουρκία, Κροατία. Στην Ιταλία και στα Γκραν Κανάρια πήραν μέρος στο Champions Cup. Αυτές είναι μερικές από τις χώρες όπου έχει πάει με τους Beach Boys και έχουν αγωνισθεί αποκομίζοντας εμπειρίες και δίνοντας τις δικές τους μάχες στην άμμο.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.