Κώστας Ορφανός: «Τεράστιο πρωτάθλημα, πείσαμε όλη την Ελλάδα ότι το αξίζαμε»

Metrosport Team20 Μαΐου 2024

Ο Κώστας Ορφανός μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εξέλιξη του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο.

«Είμαι χαρούμενος, συγχαρητήρια σε όλους για το τεράστιο πρωτάθλημα. Λέω τεράστιο, γιατί ο ΠΑΟΚ είχε να κάνει με ομάδες που έπαιξαν υψηλό επίπεδο. Στον πρώτο γύρο ήταν φαβορί ο Παναθηναϊκός, μετά μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, εμείς που τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια και υπήρχε και ένας Ολυμπιακός που άλλαξε τον προπονητή γιατί πίστευε ότι μπορούσε να το κατακτήσει. Και εμείς τερματίσαμε πιο πάνω σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Πείσαμε όλη την Ελλάδα ότι το αξίζαμε» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Ξεκινήσαμε με την ήττα από τον Άρη στα πλέι οφ και μετά την ισοπαλία με την Λαμία ανατρέψαμε τα πάντα και στεφθήκαμε πρωταθλητές. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός είχε τρία ματς στο τέλος των πλέι οφ που αν τα κέρδιζε έπαιρνε το πρωτάθλημα. Ενας Ολυμπιακός που ήταν κάποια στιγμή δέκα βαθμούς πίσω και εμείς επτά πίσω από την ΑΕΚ. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε δίκαια. Και σε μία έδρα χθες που δεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, απλά αποδείχθηκε ότι κάποιοι παίκτες με την ποιότητά τους μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους έναν αγώνα. Ακουσα να λένε ότι ο Άρης έπαιξε μπαλάρα, εγώ δεν λέω ότι ήμασταν καλύτεροι. 

Ο Άρης είχε μεγάλο φανατισμό στις διεκδικήσεις. Δεν θα μιλήσω για την διαιτησία, αλλά δεν έχει ξαναγίνει στο 18ο δευτερόλεπτο να δοθεί κίτρινη κάρτα. Πέφτει δυνατά, αλλά παίρνει την μπάλα. Είδαμε ένας Άρη παθιασμένο. Δεν λέω ότι έπρεπε να μπει και να μην παίξει, αλλά δεν προφύλαξε τίποτα ενόψει του τελικού. Δεν με πείραξε όπως έπαιξαν τα παιδιά του Άρη, αλλά δεν πρόσεξαν τις δυνάμεις τους». 

Τόνισε, τέλος, ότι: «Σημασία έχει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την ψυχή να αντέξουν στις συνθήκες, ήταν δύσκολο παιχνίδι. Θέλω να τονίσω τον τρόπο με τον οποίο ανταπεξήλθαν. Θα κάνω μία υπενθύμιση. Στο μπάσκετ όταν ο Άρης ήταν δυνατός φτιάχτηκε μία ανταγωνιστική ομάδα από τον ΠΑΟΚ και αυτό βοήθησε συνολικά το μπάσκετ να είναι ανταγωνιστικό. Όταν ο ανταγωνισμός έγινε μικροπρέπεια, που δεν αρμόζει σε ένα άθλημα μεγάλο όπως το μπάσκετ, τότε το χάσαμε από την Θεσσαλονίκη. Πρέπει να βλέπουμε και το συμφέρον της πόλης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.