Κώστας Κουλιεράκης-Το «τρελό» ταξίδι: Θεσσαλονίκη, Δουβλίνο, Βερολίνο και Βόλφσμπουργκ!

Metrosport Team30 Αυγούστου 2024

Θεσσαλονίκη, Δουβλίνο, Βερολίνο και Βόλφσμπουργκ! Το «τρελό» ταξίδι του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη... με τελικό προορισμό το.. άντρο των «λύκων». Ο 20χρονος αμυντικός είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Βόλφσμπουργκ.

«Δέκα ημέρες μετά από την ανακοίνωση της μεταγραφής από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποίησε την... ιπτάμενη επίσκεψη στη Βόλφσμπουργκ», γράφει επί λέξει η επίσημη σελίδα των Γερμανών για την άφιξη του Κρητικού στόπερ. Αυτό είναι το χρονικό... Εντυπωσιακό, με κάθε λεπτομέρεια. 

Τελευταίος χορός

Σέντρα στον δεύτερο αγώνα των προκριματικών του Europa League ανάμεσα στη Σάμροκ Ρόβερς από το Δουβλίνο και τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Κουλιεράκη στα ασπρόμαυρα χρώματα.

Σε αντίθεση με τη νίκη της ομάδας του με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι πριν από μια εβδομάδα, ο ύψους 1,88 μέτρων κεντρικός αμυντικός δεν είναι στην αρχική ενδεκάδα στην ιρλανδική πρωτεύουσα και δεν έχει παίξει. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίζει 2-0 και τσεκάρει έτσι το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League. Έτσι, ολοκληρώνεται η αποστολή του Κουλιεράκη. «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα και ήμουν πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο Europa League», δήλωσε από την πλευρά του ο 20χρονος.

Το πρωϊνό ξύπνημα

Το ξυπνητήρι του Κουλιεράκη χτυπά το... χάραμα. Στη συνέχεια, πάει κατευθείαν στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, όπου έφτασε από τη Θεσσαλονίκη, μόλις την Τρίτη το βράδυ. «Η νύχτα ήταν πολύ σύντομη. Μετά το παιχνίδι, αποχαιρέτησα τους συμπαίκτες μου και ετοίμασα τα πάντα για την αναχώρηση. Πρέπει να ήταν περίπου δύο ώρες... ύπνου», λέει ο Έλληνας. Στις 6:43 π.μ., τοπική ώρα, το αεροπλάνο του απογειώνεται για το Βερολίνο.

Ο αετός έχει προσγειωθεί

Touchdown! Ένα λεπτό αργότερα από το προγραμματισμένο, το αεροσκάφος «Aer Lingus EI 332» προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου. Για τον Κουλιεράκη, είναι μόλις η δεύτερη φορά στη Γερμανία. Από την πρωτεύουσα, θα πάρει το Α2. 

Περίπου δυόμισι ώρες αργότερα, λέει: «Έχετε φτάσει στον προορισμό σας». Επιτέλους. Άφιξη στο "The Ritz-Carlton", σύντομο check-in και στη συνέχεια για μεσημεριανό γεύμα μαζί με τους αξιωματούχους της VfL στο "Beef Club».

Οι πρώτες πληροφορίες

Ενισχυμένος και τουλάχιστον λίγο ξεκούραστος, ο νεοφερμένος Έλληνας θα είναι ευπρόσδεκτος στο γήπεδο της VfL Wolfsburg. «Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε επιτέλους να καλωσορίσουμε τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη στο Βόλφσμπουργκ. Καταφέραμε να τον πείσουμε για την πορεία και τη φιλοσοφία μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποφάσισε να ενταχθεί στην VfL παρά τον γνωστό ανταγωνισμό. 

Ο Κωνσταντίνος έχει ήδη αποδείξει εντυπωσιακά τις αρετές του στην Ελλάδα, έχει καθιερωθεί ως βασικός στον ΠΑΟΚ παρά το νεαρό της ηλικίας του και έχει επίσης επιβληθεί στην εθνική ομάδα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνηθίσει γρήγορα την Bundesliga και θα κάνει τα επόμενα βήματα στην εξέλιξή του εδώ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VfL, Peter Christiansen, σχετικά με την άφιξη του νέου κεντρικού αμυντικού.

Η... περιοδεία

Λίγο αργότερα, ξεκινά η περιήγηση στις ιερές αίθουσες των «λύκων». Ο Κουλιεράκης θα πάρει τη θέση του στα αποδυτήρια, στο προπονητικό κέντρο και, φυσικά, στη Volkswagen Arena, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, η πρώτη συνάντηση με τους... νέους συναδέλφους του, θα πρέπει να περιμένει. Επειδή οι «Λύκοι» έφυγαν για το εκτός έδρας παιχνίδι στο Κίελο λίγο πριν από την άφιξή του.


«Καλώς ήρθατε...»

Φώτα, κάμερα, δράση! Στη συνέχεια, ο Κουλιεράκης χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να παράγει διάφορες φωτογραφίες και μορφές βίντεο για τα κανάλια της VfL Wolfsburg και για την Bundesliga. Μετά από αυτό, η πρώτη μέρα ως «λύκος» τελείωσε.

Συνεχίζεται

Αλλά ο 20χρονος θα πρέπει να αποχαιρετήσει γρήγορα τη Βόλφσμπουργκ. Μετά από τα διαγνωστικά του Σαββάτου και την πρώτη κοινή προπόνηση με τους «Λύκους» την Κυριακή, ο Κουλιεράκης ήδη αποχωρεί ξανά. Για τους επερχόμενους διεθνείς αγώνες, ο αριστεροπόδαρος θα ταξιδέψει στην ελληνική εθνική ομάδα στην Αθήνα. Παρ' όλα αυτά: «Είναι ωραίο που είσαι εδώ (τουλάχιστον για λίγο), Κωνσταντίνος!», γράφει χαρακτηριστικά η επίσημη σελίδα των Γερμανών... Τα λόγια περιττεύουν!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.