Κόρμπος: «Μπορώ να γράψω βιβλίο για τον Σιώπη-Η Εθνική μπορεί να κερδίσει τους πάντες»

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Ο Παναγιώτης Κόρμπος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τη συμβολή του πρώην συμπαίκτη του στον Πανιώνιο, Μανώλη Σιώπη, στην αναμόρφωση της Εθνικής.

«Αυτό που είπε ο Τάσος (σ.σ. Μπακασέτας) είναι μεγάλη αλήθεια. Πυροβολούσαμε την Εθνική, αλλά τώρα βγάζει υγεία, είναι οικογένεια. Δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα, γι' αυτό και ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει. Είναι πάνω απ' όλες τις ομάδες» είπε αρχικά για τις εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Συνέχισε λέγοντας:

Για την εικόνα της ομάδας: «Αυτό είναι δουλειά του προπονητή, καθαρά. Ένας προπονητής μπορεί να παίξει επιθετικά ή αμυντικά και οι παίκτες ακολουθούν τις εντολές του. Είναι η κατεύθυνση που τους έχει δώσει.

Ταλέντο είχαμε πάντα, απλά δεν το εκμεταλλευόμασταν. Κάποια παιδιά έπαιζαν δύο, τρία και τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Υπήρχαν, απλά, τώρα έγιναν οικογένεια και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Όταν υπάρχουν καλά αποδυτήρια το βλέπουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό».

Για τον Μανώλη Σιώπη: «Με τον Μανώλη ήμασταν 2,5 χρόνια δωμάτιο. Τον είχα σαν παιδί μου. Είναι παιδί, δεν γίνεται να μην τον αγαπάς, όπου πάει είναι αγαπητός. Δεν έχει ίχνος κακίας, και είναι αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση είναι και στην πραγματικότητα. Θυμάμαι στον Πανιώνιο, όποτε έπαιρνε μία κεφαλιά πανηγύρισε σα να έβαζε γκολ.

Στους παίκτες όλοι βλέπουν τη βιτρίνα, αλλά κανείς δεν μένει στο πως μεγάλωσε. Δεν γίναμε κατευθείαν παίκτες και ζούμε τρομερή ζωή. Καμία σχέση. Οι περισσότεροι ήταν από φτωχές οικογένειες και σε κάποιες ομάδες περάσαμε δύσκολα, σε σημείο να μην έχουμε να φάμε. Επιτέλους, ο Σιώπης παίρνει αυτό που αξίζει, παρότι άργησε. Δικαιώνει όλους όσους τον πίστεψαν. Ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που αξίζει.

Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ. Στον Πανιώνιο ήταν η ψυχή των αποδυτηρίων, της παρέας. Για να τα πεις όλα πρέπει να γράψεις βιβλίο, είναι πολλά πράγματα. Οι πλάκες του και ότι δεν το έβαζε κάτω ποτέ. Δεν μπορώ να μείνω μόνο σε ένα».

Για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πιο πολύ χρόνο οι ποδοσφαιριστές περνάμε στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μας, παρά με την οικογένειά μας. Οπότε δένεσαι πολύ... Το καλοκαίρι όταν κάποιοι φεύγουν με μεταγραφή υπάρχει στεναχώρια, φανταστείτε τώρα με αυτό που έγινε, είναι μεγάλο σοκ. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, ειδικά για τους ανθρώπους που ήταν καθημερινά μαζί του.

Υπήρχε στεναχώρια. Είτε κάποιος είναι γνωστός, είτε δεν είναι, κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν τη στεναχώρια των δικών του ανθρώπων. Δεν γίνεται να διαβάζεις αυτά τα πράγματα και να μην επηρεαστείς. Από το ποδόσφαιρο όλοι είμαστε περαστικοί, έτσι είναι η ζωή μας. Καλύτερα είναι να μην ασχοληθείς».

Για το δεύτερο παιχνίδι με την Αγγλία: «Αυτή την Εθνική, την ψυχολογία που έχει και την υγεία που βγάζει μπορεί να κερδίσει τους πάντες. Οι παίκτες δεν κοιτάνε τον αντίπαλο, μόνο την ομάδα μας. Και δεν το λέω επειδή κερδίσαμε στο «Γουέμπλεϊ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.