Κόουλμαν: «Το γκολ του Κουλιεράκη με την Άιντραχτ ήταν μια μεγάλη στιγμή και για τον ίδιο τον παίκτη και για τον ΠΑΟΚ - Δεν λειτουργεί το VAR»

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2023

Για το διαζύγιο με τον Ατρόμητο, το ελληνικό πρωτάθλημα, το VAR και τις αποφάσεις του μίλησε ο Κρις Κόουλμαν στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

Ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσει από τους Περιστεριώτες αλλά θεώρησε ότι ο κύκλος έκλεισε και οι παίκτες έπρεπε να ακούσουν μια άλλη φωνή στα αποδυτήρια. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο καθώς ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούν. Ακόμη, επισήμανε ότι στην ελληνική λίγκα οι διαιτητές δέχονται έντονη πίεση αλλά θα πρέπει να τη διαχειρίζονται ενώ τόνισε ότι το VAR δεν λειτουργεί. Τέλος, έκανε αναφορά στους νεαρούς παίκτες του πρωταθλήματος και το μέλλον του. 

Για την αποχώρηση από τον Ατρόμητο: «Είναι μια άσχημη εξέλιξη. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια, γνώρισα πολλούς ανθρώπους. Εκτιμώ ότι ήταν η στιγμή για να γίνει μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ήταν δύσκολη η απόφαση όπως και η συζήτηση με τον κ. Αγγελόπουλο. Πέρασα φανταστικά χρόνια αλλά έπρεπε να γίνει γιατί νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος μου».

Για τη φετινή ομάδα του Ατρομήτου: «Πήραμε πολλούς και καλούς παίκτες. Ενσωματώθηκαν στην ομάδα προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται χρόνο για να μάθουν το παιχνίδι και το πρωτάθλημα. Δώσαμε έξι παιχνίδια εκτός έδρας και δεν ήταν απλά ενώ ταυτόχρονα είχαμε αποβολές, χάσαμε από την Κηφισιά και θα έπρεπε να το κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό και ήρθε και το 2-1 με την ΑΕΚ. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι είναι καλό για τους παίκτες να δουν ένα άλλο πρόσωπο στα αποδυτήρια και λειτουργήσουν κάτω από τις οδηγίες ενός άλλου προσώπου». 

Για τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν λειτουργεί το VAR. Δεν είναι μόνο το θέμα των διαιτητών. Γίνονται λάθη σε απλές φάσεις, περιμένουμε να παρθεί μια απόφαση που είναι ξεκάθαρη και βλέπουμε να αποφασίζετε κάτι άλλο. Οι διαιτητές δέχονται πίεση από τα μεγάλα κλαμπ αλλά υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα λάθη από τo VAR. Πρέπει να μάθουν να αντέχουν σε αυτή την πίεση και να τη διαχειρίζονται. 

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πολλά θετικά. Υπάρχει πάθος, ενθουσιασμός, η αγάπη του κόσμου αλλά υπάρχει μια τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις δυο εμπειρίες μου στην Ελλάδα. Όταν ήμουν στην Λάρισα, έζησα διαφορετικές εμπειρίες. Κάποιες καταστάσεις με ανάγκασαν να φύγω. Υπάρχει βελτίωση στο πρωτάθλημα. Υπάρχει άνοδος ποιότητας. Έχουν ανεβεί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και αυτό αναγκάζει και τους άλλους να βελτιωθούν. Δεν είχα παίξει αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έπαιξα πέρυσι. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και του Άρη καταλαβαίνεις που βρίσκεται. Αυτό είναι το γνήσιο ποδόσφαιρο».

Γιατί τα ελληνικά γήπεδα είναι άδεια: «Το πρόβλημα της βίας είναι ο λόγος. Καλλιεργεί μια αρνητική ατμόσφαιρα και είναι κρίμα που συμβαίνει. Έχω βρεθεί σε γεμάτα γήπεδα και είναι φανταστική η ατμόσφαιρα. Πρέπει να φροντίσουν να γίνει η αλλαγή και οι οικογένειες να πηγαίνουν στα γήπεδα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον Έλληνα παίκτη: «Υπάρχουν ποιοτικοί ξένοι παίκτες και δεν ξέρω που θα φτάσουν. Θα αναφερθώ σε κάποιους από αυτούς που συνεργάστηκα όπως ήταν οι Καραμάνος, Χαρίσης, Αρμπατζίδης, Κουλούρης. Έχουν φοβερή νοοτροπία, είναι εργατικοί και έχουν ομαδικό πνεύμα οι Έλληνες παίκτες». 

Για Κουλιεράκη και Ρέτσο: «Έχουν το πλεονέκτημα ότι παίζουν σε μεγάλες ομάδες και έχουν παραστάσεις στην Εθνική. Το καλύτερο για αυτά τα παιδιά είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια καθώς αντιμετωπίζουν ομάδες ισάξιες με τις δικές τους. Το γκολ του Κουλιεράκη με την Άιντραχτ ήταν μια μεγάλη στιγμή και για τον ίδιο τον παίκτη και για τον ΠΑΟΚ. Έχουν χρόνο για να αναπτυχθούν».

Για το επόμενο βήμα: «Υπάρχει ένα γκρουπ 10 προπονητών, οι υπόλοιποι περιμένουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.