Όταν ο Κόντης προσπάθησε να φέρει τον... Γκουαρντιόλα στον Άρη!

Metrosport Team11 Ιουνίου 2023

Με αφορμή την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Σίτι, θυμηθήκαμε την αποκάλυψη που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια ο Γιάννης Κόντης πως είχε προσπαθήσει να φέρει τον Γκουαρντιόλα στον Άρη

Μιλώντας στο στο gazzetta.gr το 2016 είπε: «Η πρώτη κίνηση που θα συζητιόταν μέχρι και σήμερα αλλά ίσως να μην είχε και την κατάληξη που περιμέναμε τότε είναι αυτή του Πεπ Γκουαρντιόλα, που ήταν στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα. Αυτό συνέβη πριν φέρουμε τον Όγιος. Ήταν μια σκέψη που είχαμε με τους Ασένσι και Φερέρ, ο Πεπ ήρθε στη Θεσσαλονίκη, αλλά για θέματα που δεν θέλω να σχολιάσω αυτή τη στιγμή δεν ολοκληρώθηκε αυτή η κίνηση (ήταν τότε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα).

Τα ίδιο έγινε και με τον Λουίς Ενρίκε πάλι με προτροπή του Φερέρ. Όσο για παίκτες που είχαμε κλείσει, αυτοί ήταν ο Ντιέγκο Καπέλ που μέχρι και πέρυσι είδα ότι απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Οι Μπόρχα Βαλέρο και Εστέμπαν Γκρανέρο, ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος, ο Αλκάνταρα (γιος του Μαζίνιο) κι ο Ορλάντι. Είχα στόχους παίκτες καλούς που θα δημιουργούσαν υπεραξία. Ο Αλκάνταρα δεν ήρθε για να μη λένε ότι βάζει ο Μαζίνιο το γιο του να παίζει. Ακόμη και αυτοί που ήρθαν λίγο πριν φύγει ο Κούπερ, (έλεγαν κάποιοι ότι τους έφερα για να διώξω τον Κούπερ), ήταν πολύ καλοί παίκτες. 

Ο Ντανίλο Περέιρα έπαιζε στις Ελπίδες της Πορτογαλίας και του είχαμε βάλει ρήτρα αγοράς 100.000 ευρώ. Μου έλεγαν ότι “ θα φάει” τους Έλληνες" και γι αυτό δεν έπαιζε. Σήμερα παίζει στην Πόρτο, τον θέλει η Άρσεναλ και θα τον πάρει. Είχα φέρει τον Μπομπαντίγια, που αυτή τη στιγμή είναι πίσω από τον Λεβαντόφσκι ο καλύτερος επιθετικός στη Γερμανία. Μου έλεγαν “που τον βρήκες τον μπετατζή;”, επειδή το σώμα του είναι γυμνασμένο. Το παιδί ήρθε και έπαιζε χωρίς να πληρώνεται και χωρίς να διαμαρτύρεται.

 Με τον Μάτα είχαμε συμφωνήσει με τον πατέρα του. Τότε έπαιζε στην Καστίγια, στη μικρή ομάδα της Ρεάλ και ήταν αλλαγή του γιου του Μίτσελ. Εγώ τον είχα δει, βρέθηκε με τον Φερέρ στη Μαδρίτη συμφώνησαν και ο πατέρας του ζήτησε 30.000 ευρώ ως μπόνους υπογραφής. Όταν συζητήσαμε στη Θεσσαλονίκη στο Δ.Σ. μου είπαν “αφού δεν παίζει στην Β ομάδα της Ρεάλ θα παίξει στον Άρη;”. Kαι έτσι δεν προχώρησε, ενώ είχαμε δώσει τα χέρια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.