Κόντης για Άρη: «Στη Βουλή άρχισαν να μου μιλούν για τη Λέστερ της Ελλάδας»

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον φετινό Άρη και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους φιλάθλους.

Αρχικά, με αφορμή την ψήφιση νομοσχεδίου που αφορά τον ΦΠΑ, αναφέρθηκε σε φορολογικά ζητήματα: «Ο ΦΠΑ πρέπει να πάει σε επίπεδα Ευρώπης, στο 5-10 τοις εκατό, όχι στο 24 που είναι σε εμάς. Η Κυβέρνηση προσδοκά να αγοράζουν οι πολίτες για να έχει έσοδα. Βλέπετε εσείς η κατανάλωση να έχει πέσει;

Στο εξωτερικό, φορολογούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα προϊόντα που έρχονται από Κίνα και τρίτες χώρες».

Συνεχίζοντας δήλωσε:

Για την παραμονή του Μορόν: «Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα τον κρατήσει. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο πρόεδρος. Γιατί το χειρίστηκε ο ίδιος, δεν έχει τεχνικό διευθυντή.

Τον άφησε να περιμένει το καλοκαίρι τις μεγάλες προτάσεις και σκέφτηκε θα έρθει μετά μη έχοντας κάτι και νιώθοντας ότι τον θέλει ο κόσμος και θα υπογράψει με λιγότερα από τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε.

Ο Κόκε είχε 800.000 ευρώ συμβόλαιο. Αν του Μορόν είναι 1 εκατομμύριο καθαρά, τότε, συνολικά, με την φορολογία ανεβαίνει πάνω από 2 εκατομμύρια».

Tη φετινή μεταγραφική τακτική που ακολούθησε ο Άρης: «Μείωσε το ποσοστό παικτών που ερχόταν από την Αφρική και άλλες χώρες και αύξησε τους λατινονογενείς. Είναι μία συνταγή που του ταιριάζει. Ο κόσμος θέλει να βλέπει ποδοσφαιριστές που να πηγαίνουν κατά μέτωπο, όχι πάσα-πάσα. Αυτά είναι πολύ... ανθρακικό και λίγη λεμονάδα».

Tη στήριξη του κόσμου και τα προβλήματα που έφερε το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Το κλίμα θα αλλάξει από το πόσο θα αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια. Εγώ δεν είμαι πωλητής διαρκείας, αλλά πολλοί Αρηανοί που γνωρίζω εδώ στη Βουλή πήγαν ακόμη και τώρα να αγοράσουν εισιτήριο. Κάποιοι μου λένε για τη Λέστερ της Ελλάδας, καλό είναι αυτό.

Με τα 3,6 εκατομμύρια που θα δώσει στους Ισπανούς, παίρνει ένα ρίσκο αλλά θέλω να πω και κάτι άλλο. Πίνουμε κάποιες καφέ με τον Καρυπίδη. Πρέπει ο κόσμος να δείξει τη στήριξή του με διαρκείας, θα έχει πολλαπλή απήχηση στην ομάδα. Σημαίνει ότι είμαστε δίπλα και αυτό δίνει άλλη δυναμική στον σύλλογο. Είναι ατού και όταν πας να ζητήσεις συμβόλαια. Αλλιώς διαπραγματεύεσαι με 15.000 εισιτήρια. Ξέρω ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, αλλά είναι 200 ευρώ».

Tη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων: «Το κέντρο του Άρη είναι συνολικά καλό. Ο Σιφουέντες δεν μου είναι άγνωστος, τον ξέρω πολλά χρόνια. Είχα πει στον Καρυπίδη αν είναι όπως πριν έρθει εδώ, θα μιλάμε για έναν πολύ καλό παίκτη. Αναστήθηκε και ο Μανού.

Στον Άρη πατάνε πολλοί περιοχή και κάποιοι σουτάρουν και από έξω. Για μένα δεν έχει βγει ακόμη και ο Μάγιο. Ο Σουλεϊμάνοφ έτρεξε περισσότερο στο τελευταίο παιχνίδι γιατί έχει ανταγωνισμό.

Αν ο Άρης χτυπήσει όλα τα ματς, όπως τα μεγάλα, γιατί πρωταθλητή βγάζουν τα μικρά παιχνίδια και όχι τα ντέρμπι, μπορεί να ονειρεύεται».

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: «Ήμασταν οι μόνοι που φωνάξαμε, αλλά δεν μας προβάλλουν. Είχαμε πει ότι θα διώξει τον κόσμο. Ο Άρης με τον Ολυμπιακό είχε 4.500 εισιτήρια. Το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται με το να κλείνεις τους συνδέσμους και να ανοίγεις μία λέσχη μέσα στην ΠΑΕ, στα γραφεία. Θα έχεις σχέση εξάρτηση και δεν θα έχεις συνδέσμους στην περιφέρεια, που ήξερες ποιοι ήταν.

Αν, δηλαδή, σκοτώσει κάποιος που έχει ένα σούπερ μάρκετ, θα κλείσουν όλα τα σούπερ μάρκετ; Μη πάτε μακριά... Καταργούν τα μετρητά σε συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ και έρχονται φίλοι μου από άλλες χώρες και μου λένε δεν μπορώ να πληρώσω. Οι τράπεζες δεν αφήνουν τον Έλληνα μικρομεσαίο να περάσει το κατώφλι τους. Για πάτε να πάρετε ένα δάνειο... Αυτό δεν γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και τις ταυτότητες μόνο εμείς τις υιοθετήσαμε».

Για τον Μονεμβασιώτη και το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει στον Ηρακλή: «Για τον Μονεμβασιώτη, εύχομαι μέσα από τα προβλήματα, με τα οποία παλεύει, να βρει την άκρη. Είναι πεισματάρης και μακάρι ο Ηρακλής να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.