Κοντίδης: «Το μετάλλιο στο Παρίσι ήρθε να ανακουφίσει τον πόνο από το Τόκιο»

Metrosport Team13 Αυγούστου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, Παύλος Κοντίδης, όντας ο μοναδικός αθλητής της Κύπρου που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο, και μάλιστα εις διπλούν. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δυσκολίες που έχει ο παγκόσμιος πρωταθλητισμός αλλά και τη χαρά, καθώς και την αγάπη που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες από τον ελληνισμό. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Τα 12 χρόνια ήταν πολλά αλλά άξιζε τον κόπο. Είναι κάτι αδιανόητο, δεν θα μπορούσα να το πιστέψω όταν ξεκινούσα. Το ονειρεύτηκα, στόχευσα, δούλεψα προς αυτή την κατεύθυνση με υπομονή και επίμονή, και δεν το έβαλα κάτω ποτέ, ακόμη και όταν ήρθαν οι δυσκολίες και τα εμπόδια. Πάντοτε έβρισκα τη δύναμη να συνεχίζω.Αυτή στο Παρίσι ήταν η 5η μου Ολυμπιάδα και το πιο σημαντικό για μένα είναι να αγαπάς και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. 

Για το Λος Άντζελες δεν έχω ξεκινήσει ακόμη την προετοιμασία γιατί μετά το Τόκιο είχα μόλις 3 χρόνια για αυτούς του 2024, είχα και το Πανευρωπαϊκό αμέσως μετά. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ συμπυκνωμένα και με προπονήσεις και με αγώνες, οπότε το σώμα μου χρειάζεται μια πιο μεγάλη περίοδο ξεκούρασης για να βρει δυνάμεις για τη συνέχεια.



Παράλληλα, για τα όσα αισθάνθηκε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, αποκάλυψε πως: «6 Αυγούστου ήταν η μέρα που φόρεσα το πρώτο μου μετάλλιο το 2012 στην Αγγλία και ο τελικός μας ήταν προγραμματισμένος για 6 Αυγούστου και πάλι στους φετινούς Ολυμπιακούς, αλλά λόγω άπνοιας έγινε στις 7. Οπότε, παραλίγο να ήταν η ίδια μέρα ακριβώς.

Τα συναισθήματα είναι πολύ δύσκολο να τα περιγράψεις. Έφυγε το μεγάλο βάρος από το Τόκιο, γιατί η 4η θέση τότε ήταν πολύ τιμητική και είχα πολύ δύσκολη προετοιμασία, αλλά είχε μια αρνητική βαρύτητα μέσα μου συναισθηματικά. Αυτό το χρυσό μετάλλιο ήρθε να ανακουφίσει αυτό τον πόνο».



Κεντρική εικόνα- Πηγή: Facebook- Παύλος Κοντίδης, Photo Credits: Alen Photography, Nikos Alevromitis

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.