Κωνσταντόπουλος: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω για τον Μπάλντοκ - Αυτό θα βαρύνει τα πόδια των Άγγλων»

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ντίμης Κωνσταντόπουλος σχολιάζοντας το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Αγγλία, στο κατάμεστο μετά το επίσημο sold out, Γουέμπλεϊ. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στη φοβερή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο εμβληματικό γήπεδο αλλά και στο κίνητρο που έχουν οι Έλληνες διεθνείς για να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, θέλησε να πει το δικό του αντίο στον Τζόρτζ Μπάλντοκ, αποκαλύπτοντας πως:  «Γνωριζόμασταν, είχαμε παίξει και αντίπαλοι. Τον ήξερα και προσωπικά, ήμασταν σε επαφή κατά καιρούς. Είναι τραγικό, δύσκολο να το πιστέψεις. Ήταν πολύ καλό παιδί! Είχαμε βρεθεί μερικές φορές εκτός γηπέδων και είχαμε μιλήσει και μέσω μηνυμάτων, ειδικά όταν μπήκε στην Εθνική Ελλάδος. Τελευταία φορά είχαμε μιλήσει πριν το καλοκαίρι. Ξύπνησα σήμερα το πρωί και δεν μπορούσα να το πιστέψω!

Για το σημερινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος, μέσα στο εμβληματικό Γουέμπλεϊ: «Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, είναι πολύ επιβλητικό γήπεδο, με πολύ κόσμο.

Όταν είναι γεμάτο, σου δημιουργεί δέος. Έχουν χρόνο να προσαρμοστούν στο ζέσταμα και να αποβάλλουν την θαυμασμό. Εξαρτάται και από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, αλλά όταν περνάς τις γραμμές, αφοσιώνεσαι στο παιχνίδι, η προσοχή σου πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο».

Για το ότι και ο ίδιος έχει αγωνιστεί στο ιστορικό γήπεδο του Λονδίνου: «Έχω παίξει και εγώ στο Γουέμπλει, στον τελικό της Τσάμπιονσιπ κόντρα στην Νόριτς. Είχε και τότε 90.000 χιλιάδες. Νιώθεις δέος και θαυμασμό. Υπάρχει μια νευρικότητα αλλά είναι μια μοναδική εμπειρία. Για τη θέση του τερματοφύλακα είναι καλύτερο, γιατί έχεις μερικά δευτερόλεπτα να το θαυμάσεις όλο αυτό».

Για το αν θα βοηθήσει η παρουσία Ελλήνων οπαδών στην Αγγλία: «Σίγουρα θα δώσουν ώθηση οι 4.000 οπαδοί Έλληνες. Πάντα δίνουν το παρών, είναι μεγάλο το γήπεδο και θα είναι δύσκολο να ακουστούν αν το παιχνίδι γέρνει προς την Αγγλία. Αλλά πάντα δίνουν το παρών είτε είμαστε 100 είτε 4.000. Έχουμε ένα άλλο ταπεραμέντο». 

Για την αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδος, τόνισε πως: «Η Αγγλία είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με πολύ μεγάλα ονόματα , αλλά δεν παύει να είναι 11 αυτοί και 11 εμείς. Εμείς έχουμε πάρει και το Euro, αυτοί ποτέ. Και η δική μας φανέλα έχει βαρύτητα, οπότε τα παιδιά θα την τιμήσουν σήμερα».

Στην Αγγλία όλες οι διοργανώσεις είναι... απωθημένα. Θεωρούν ότι πρέπει να κερδίζουν πάντα κάτι, έχουν μεγάλες απαιτήσεις και όνειρα. Είναι ακόμη απωθημένο το Euro, ειδικά φέτος».

Τέλος, για το τι θα έλεγε στους ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης»: «Να απολαύσουν και να παίξουνε το παιχνίδι χωρίς φόβο. Να σεβαστούν τον αντίπαλο αλλά να δείξουν αυτό που έχουν ως ποδοσφαιριστές. Είναι και η προσωπική διαφήμιση για τον κάθε παίκτη, το να παίξει μέσα σε ένα τέτοιο γήπεδο. Όλα τα μάτια της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι πάνω τους.

 Δεν έχουν να χάσουν κάτι. Το ότι η Αγγλία έχει τον τίτλο του φαβορί, βαραίνει τα δικά τους πόδια, όχι τα δικά μας. Με τη καρδιά πιστεύω πως μπορούμε κερδίσουμε κάτι, μιλώντας όμως με τη λογική δεν θα είναι τόσο εύκολο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.