Κωνσταντινούπολη: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Εφραίμ

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2023

Τα εγκαίνια της εκκλησίας, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, σηματοδοτούν μια κομβικής σημασίας πολιτιστική και πολιτική στιγμή για την Τουρκική Δημοκρατία. Η απόφαση, για την κατασκευή της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Άγιος Εφραίμ, πάρθηκε από τον Ερντογάν το 2019, και αποτελεί γεγονός για την χριστιανική κοινότητα 17.000 Ασσυρίων στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτή είναι η πρώτη νεόκτιστη εκκλησία που ανοίγει τις πόρτες της από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος του Ιδρύματος Συριακού Καδήμ της Κωνσταντινούπολης, Sait Susin.

Ο Ασσυριακός Χριστιανισμός, με τις ρίζες του να χρονολογούνται στον πρώτο αιώνα μ.Χ., έχει πλούσια ιστορική παρουσία στην περιοχή που περιλαμβάνει τη νοτιοανατολική Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ. Η κύρια εκκλησία της Ασσυριακής κοινότητας μεταφέρθηκε από την πόλη Μαρντίν της ανατολικής Τουρκίας στη Δαμασκό το 1932.

Η ανέγερση της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Άγιου Εφραίμ, στην Κωνσταντινούπολη συμβολίζει την αναβίωση αυτής της αρχαίας πίστης στο τουρκικό έδαφος. Η πρόσφατα εγκαινιασμένη εκκλησία, που βρίσκεται στη συνοικία Yeşilköy της περιοχής Bakırköy, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 750 πιστούς.

Μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων, η πρώτη θρησκευτική λειτουργία στην εκκλησία έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.