Κωνσταντινούπολη: 4 συλλήψεις για τη βεβήλωση του ελληνικού νεκροταφείου

Metrosport Team27 Αυγούστου 2024

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για τη βεβήλωση του νεκροταφείου της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη προχώρησαν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου του Αγίου Ελευθερίου, που βρίσκεται στην περιοχή Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης, παρατήρησαν ότι άγνωστα άτομα, που μπήκαν στο χώρο πηδώντας από τον μαντρότοιχο, είχαν σκάψει το χώμα, βεβηλώνοντας το κοιμητήριο.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν υπήρξαν καταστροφές σε τάφους, ούτε στον ναό, ενώ από την κατάσταση που εντοπίστηκαν οι σκύλοι-φύλακες, διαπιστώθηκε ότι τους έδωσαν κάποια ναρκωτική ή υπνωτική ουσία για να μην αντιδράσουν.

Μάλιστα, η Αστυνομία εντόπισε τα ίχνη των υπόπτων στο προάστιο Κιουτσούκ Τσεκμετζέ στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, φτάνοντας στα Ταταύλα χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα.

Στην κατοχή των υπόπτων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 48 σελίδες εγγράφων σχετικά με τοποθεσίες και οδηγίες για τον εντοπισμό κρυμμένων θησαυρών, ένας ανιχνευτής μετάλλων, έξι κομμάτια εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται για τη θραύση βράχων, ένα σκαρίφημα και ένα αεροβόλο όπλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.