Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Κωνσταντινούδης και ο Γιώργος Γκαβέζος.
Ο πρώτος Έλληνας που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των παμπαίδων και ο προπονητής του, μίλησαν αναφορικά με τη μεγάλη επιτυχία του 14χρονου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αλλά και το άθλημα συνολικά.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στο Metropolis 95.5:
Ο νεαρός αθλητής αρχικά ανέφερε: «Είμαι 14 ετών, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, νιώθω υπερήφανος για αυτό που πέτυχα. Για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο χρειάστηκαν αρκετές θυσίες και θα έλεγα πως άξιζαν , καθώς οι προπονήσεις ήταν πρωί και απόγευμα».
Για το πως ξεκίνησε την ενασχόληση του με το άθλημα: «Μου αρέσει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και το μπάσκετ, αλλά δεν έχω αποφασίσει να ασχοληθώ αυτόν τον τομέα. Έβλεπα ταινίες του Ρόκι, τις παλιές και άρχισε να μου αρέσει, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι επαγγελματικά. Δεν με αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν κάποιον άλλον, θα έλεγα πως με φοβούνται λίγο, αλλά τους έχω δείξει πως είμαι το καλύτερο παιδί και δεν πειράζω κανέναν».
Ποια στιγμή δεν θα ξεχάσεις; «Δεν θα ξεχάσω την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην Τουρκία»
Για το δυνατό του σημείο και αν τον φοβίζουν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι: «Δεν φοβήθηκα καθόλου τους μεγαλύτερους αντιπάλους, θα έλεγα πως το δυνατό μου σημείο είναι οι αντοχές».
Για το σημείο που φαντάζεται τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια: «Σε τέσσερα χρόνια, στα 18 μου φαντάζομαι πως θα διαβάζω για τις Πανελλαδικές ενώ θα υπάρχει και η προπόνηση. Όσο περνάει ο καιρός και οι ηλικίες θα πρέπει να δουλεύω».
«Για τον Πέτρο τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα»
Ο προπονητής του Γιώργος Γκαβέζος, σημείωσε: «Στην ιστορία της Ελληνικής πυγμαχίας πέρσι ήταν ο πρώτος που έφερε χάλκινο και φέτος που έφερε χρυσό, σε μία ομάδα που είχε 7 αθλητές. Στο τμήμα του Άρη έχουμε παιδιά από ηλικία 4.5 ετών και μετά την εξέλιξη που έχουν μπαίνουν στο πρόγραμμα. Ο στόχος του Πέτρου αρχικά ήταν να βγει πρωταθλητής Ελλάδος και μετά η Ευρωπαϊκή διάκριση. Πολλές φορές σαν άθλημα στην Ελλάδα είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης και είναι θέμα παιδεία ότι δεν παρουσιάζεται το άθλημα όπως πρέπει στα σχολεία, όπως συμβαίνει και με άλλα αθλήματα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το φταίξιμο βαραίνει τους ανθρώπους της πυγμαχίας, δεν ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε. Συνδυάζει όλα τα αθλήματα και αυτό που προσέχουμε είναι να έρθει κόσμος, να μάθει το άθλημα, να μάθει την αυτοάμυνα και στη συνέχεια σε συνεννόηση με τους γονείς προχωράμε στο επαγγελματικό επίπεδο. Ο αθλητής ή ο αθλούμενος αποκτάει ήθος πρώτα από όλα, αλλά παίζει ρόλο και ο σύλλογος, η εμπειρία του προπονητή».
Για το αν υπάρχει μοριοδότηση για τις πανελλήνιες: «Υπάρχουν μόρια, αλλά ισχύουν από την κατηγορία των παίδων και έπειτα, γιατί υφίστανται τρία χρόνια πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις».
Για τους στόχους του Πέτρου: «Για τον Πέτρο τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα, γιατί είναι πιο δύσκολο να μείνεις στην κορυφή από το να φτάσεις. Στόχος είναι το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Ο Πέτρος πλέον δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα , υπάρχει μόνο το εξωτερικό, εκεί είναι πολύ περισσότερα τα έξοδα και θα χρειαστεί να ψάξουμε χορηγούς για να μην χαθεί ένα ταλέντο. Όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν πριν έρθει η διάκριση και χρειαστεί να μάθουμε τις μαύρες ημέρες που μπορεί να είχε ένας αθλητής πριν φτάσει στην επιτυχία».
Για το μποξ ειδικότερα σημείωσε: «Στο μποξ ισχύει ότι και στα άλλα αθλήματα, αναφορικά με τη υποστήριξη και τη βοήθεια. Στην Ομοσπονδία έχει γίνει αλλαγή στη διοίκηση που έφεραν και τις επιτυχίες. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο Σύλλογος που βρισκόμαστε, όπως ας πούμε στον Άρη που με βάσει τον προγραμματισμό που κάνουμε στηρίζουμε όποιον χρειάζεται».