Κωνσταντίνου: «Είναι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αυτός ο Παναθηναϊκός - Δεν παρεμβαίνει κανείς»

Metrosport Team16 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, μιλώντας για την ιστορική πρόκριση που πέτυχαν οι «πράσινοι» επί της Μαρσέιγ στη καυτή έδρα του Βελοντρόμ.

Αρχικά, μίλησε για τον Φώτη Ιωαννίδη και την ψυχραιμία που έδειξε στην εκτέλεση του πέναλτι: «Είπα από μέσα μου ότι θα το βάλει ο Ιωαννίδης. Ξέρω την αξία του και έχει δείξει το πόσο ψύχραιμος είναι σε όλα τα παιχνίδια και όλα τα πέναλτι που έχει χτυπήσει. Ήμουν πολύ πιο αισιόδοξος. Χθες έδειξαν όλοι οι ποδοσφαιριστές τι σημαίνει Παναθηναϊκός και ότι θέλουν να επαναλάβουν μια ένδοξη ευρωπαϊκή πορεία, όπως έκανε η ομάδα στο παρελθόν.

Όταν μεγαλώνεις σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό και θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα, είναι πολύ εύκολο να αποκτήσεις τον αέρα, εφόσον σου συμπαραστέκονται και οι συμπαίκτες σου. Και δεν νομίζω ότι οι συμπαίκτες το Ιωαννίδη του αρνήθηκαν ποτέ να εκτελέσει το πέναλτι. Του έδωσαν αυτή τη χαρά και την ευχαρίστηση και φυσικά πήρε και το οκ του Γιοβανόβιτς, που έδειξε πως του έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη»

Για τη χθεσινή έκβαση του αγώνα: «Ο Παναθηναϊκός ήξερε από την αρχή τι σημαίνει Μαρσέιγ, ήταν προετοιμασμένος. Πάντα υπάρχει και η τύχη αλλά και η ατυχία. 

Πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα στις καθυστερήσεις που απέκρουσε το πέναλτι ο τερματοφύλακας στο Βόλο. Χθες είχε έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα , τον Μπρινιόλι, αλλά και τους υπόλοιπους 5 που εκτέλεσαν τα πέναλτι. Όλοι μαζί ανέβασαν τον Παναθηναϊκό».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Εγώ πιστεύω πως όταν του έκαναν την πρόταση να έρθει, ήξερε που ερχόταν και τι μέγεθος είναι ο Παναθηναϊκός.

 Είναι δικές του επιλογές όλοι οι παίκτες. Έδειξε πόσο μεγάλος και καλός προπονητής είναι, γιατί κατάφερε να κάνει ομάδα τον Παναθηναϊκό, κάτι το οποίο δεν βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αυτή του Παναθηναϊκού. Έδειξαν οι ποδοσφαιριστές ότι σέβονται τον μέντορά τους και αυτός το ίδιο απέναντι στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και δύο χρόνια μια υγεία, γιατί δεν παρεμβαίνει  κανένας στο έργο του Γιοβάνοβιτς, Έχει έναν ιδιοκτήτη που ενδιαφέρεται πολύ και θέλει να ανέβει εκεί που του αξίζει. Μαζί με τον κόσμο του φυσικά».

Τέλος, σχολίασε και την απόφαση του προπονητή της Μαρσέιγ να αλλάξει τον τερματοφύλακα στη διαδικασία των πέναλτι: «Δεν ξέρω το σκεπτικό του να βγάλεις ένα τερματοφύλακα που ζει το παιχνίδι σε όλη την αναμέτρηση και να βάλεις κάποιον που δεν το έχει αφουγκραστεί καθόλου. 

Εμένα μου έκανε περισσότερη εντύπωση πως έβαλε να χτυπήσει το πρώτο πέναλτι ο Γκεντουζί. Αυτά τα κάνουν προπονητές που έχουν επηρεαστεί από την αρνητικότητα της ομάδας τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.