Κομπλέ η επίθεση με Τισουντάλι–Τσαλόφ και ο Λουτσέσκου θα νιώθει πολύ καλά...

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Ιουλίου 2024

Και Τισουντάλι καιΤσαλόφ.Ολα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποκτήσει και τους δύο επιθετικούς, με δεδομένο ότι ο Μαροκινός μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες.

Ουσιαστικά, αν τους “κλείσει” και τους δύο, θα βρεθεί με τέσσερις φορ, από τους οποίους κανείς δεν θα μοιάζει σε χαρακτηριστικά με τους άλλους. Και, εδώ που τα λέμε, θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πότε και… αν χρειαστεί κάποτε να παίξει ο Σαμάτα.

Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά στις δύο αυτές μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ θα έχει καλύψει τις ανάγκες του στην επίθεση και θα περιμένουμε πλέον μόνο την απόκτηση του χαφ που θα πάρει τη θέση του Μεϊτέ. Προσωπικά, δεν αποκλείω καθόλου μία ακόμη μεταγραφή μέσου, ίσως και αμυντικού, αλλά οι βασικές και επείγουσες απαιτήσεις του προπονητή θα έχουν ικανοποιηθεί.

Τα ζητούμενα πλέον για τους δύο επιθετικούς θα είναι να ενταχθούν γρήγορα στην ομάδα, να αφομοιώσουν με ταχύρρυθμη εκπαίδευση τη φιλοσοφία του Λουτσέσκου και τον τρόπο παιχνιδιού και να κάνουν “χημεία” με τους συμπαίκτες τους. Για να δείξουν την αξία τους όλοι οι παίκτες που βρίσκονται σε καινούργια ομάδα πρέπει να συντρέξουν αυτές οι προυποθέσεις. Ειδικά για τους φορ, είναι πιο δύσκολο. Γιατί για να σκοράρουν απαιτείται άψογη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους. Εγώ δεν ξέρω κανέναν φορ που μπορεί να πετυχαίνει γκολ με μαγικά, αν δεν τροφοδοτηθεί όπως πρέπει από τους μέσους, τους εξτρέμ, ακόμη και από τους μπακ. Ναι, καμια φορά το γκολ το βάζει ο φορ από το τίποτε και το πουθενά, αλλά πρέπει να είναι από Ιμπραήμοβιτς και πάνω…

Το ευχάριστο είναι ότι και ο Τισουντάλι και ο Τσαλόφ είναι από τους φορ που γουστάρει ο Λουτσέσκου. Δηλαδή κινούνται συνεχώς, παλεύουν συνεχώς, τρέχουν συνεχώς, μετέχουν συνεχώς στην κυκλοφορία της μπάλας. Ολα αυτά τα “συνεχώς” δεν τα είχε ο Πρίγιοβιτς, αλλά... συνεχώς “τα παστέλωνε”. Δεν του έφτανε αυτό του Ρουμάνου, οπότε ήθελε τότε να τον έχει στον πάγκο για να παίζει βασικός ο Κουλούρης! Και γι’ αυτό αρνήθηκε την επάνοδό του στον ΠΑΟΚ όταν δόθηκε αυτή η ευκαιρία...

Αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους αν προτιμούν στην ομάδα τους σέντερ φορ τύπου Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ή τύπου… Νέλσον Ολιβέιρα και οι 10 θα σου απαντήσουν εύκολα “Πρίγιοβιτς”. Αλλά προπονητής στον ΠΑΟΚ δεν είναι κανείς από τους 10. Είναι ο Λουτσέσκου. Ο οποίος θα έχει κάθε λόγο να νιώθει καλά και με τον Τισουντάλι και με τον Τσαλόφ. Οπως νιώθει μια χαρά με τον μαχητή Μπράντον, ακόμη και με τον φιλότιμο Σαμάτα.

ΥΓ. Για να μην αδικούμε εντελώς τον Σαμάτα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όντως υπόδειγμα φιλοτιμίας, αγωνιστικότητας και συνέπειας στο πλάνο και τις οδηγίες του Λουτσέσκου σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να κάνει πάνω στο χόρτο. Χώρους ανοίγει, μπάλα κρατάει, πάσες δίνει, φάουλ κερδίζει, μαρκάρει τα αντίπαλα στόπερ, όλα τα κάνει εκτός από το να σκοράρει. Οξύμωρο για σέντερ φορ, ο οποίος μάλιστα στο βιογραφικό του έχει πιστωθεί ουκ ολίγα γκολ, αλλά μια ολόκληρη σεζόν στον ΠΑΟΚ αυτό το οξύμωρο ζήσαμε. Ισως ήταν θέμα συγκυριών, αλλά από ένα σημείο και μετά σίγουρα έχασε την αυτοπεποίθησή του, ίσως και την… αυτοεκτίμησή του. Αν ξαναβρεί με κάποιον τρόπο και τις δύο, είναι πιθανό να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν (ακόμη) σκόρερ. Μακάρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.