Κολιτσιδάκης: «Έτσι θα κερδίσει ο Παναθηναικός τη Λανς- Δεν θα... κοιμηθεί ο ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία»

Metrosport Team29 Αυγούστου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Θανάσης Κολιτσιδάκης, σχολιάζοντας τις σημερινές ρεβάνς του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, με βάση και τα πρώτα αποτελέσματα των δύο ομάδων. Παράλληλα, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Για τον επαναληπτικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λανς: «Θα είναι γεμάτο το Ολυμπιακό Στάδιο, ο κόσμος δίνει μεγάλη δύναμη στην ομάδα. Αν και ο Παναθηναικός δεν έχει παρουσιαστεί τόσο καλός στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο κόσμος στηρίζει την ομάδα. Αν πάρει την αύρα του κόσμου και πιέσει ψηλά τη Λανς, χωρίς να της δώσει χώρους και πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ, θα έχει τύχη για το σημερινό παιχνίδι.

Σίγουρα παίζει με μια πολύ καλή ομάδα που είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και δεν φάνηκε καν ότι έμεινε από νωρίς με 10 παίκτες. Πρέπει ο Παναθηναικός να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να κάνει το παιχνίδι που έκανε μέσα στον Άγιαξ για να καταφέρει να περάσει.

Πρέπει να πιέσει ψηλά και να μην δίνει την ευκαιρία στη Λανς να έχει δεύτερη και τρίτη πάσα. Επίσης, υπάρχουν και οι στατικές φάσεις που μπορείς να δεχτείς ένα γκολ. Αν δώσει χώρο, θα είναι δύσκολο γιατί η Λανς είναι έμπειρη ομάδα. Μετά θα υπάρχει και η γκρίνια του κόσμου.

Αν μπει ένα γκολ θα βοηθήσει γιατί μετά θα γίνει ο ρυθμιστής του παιχνιδιού και θα πηγαίνει στην παράταση. Μετά θα θέλει υπομονή και παιχνίδι με κοντρόλ, για να μην δίνει εύκολους χώρους, ελπίζοντας σε ένα δεύτερο γκολ. Το πιο βασικό όμως είναι να μην δεχτεί γκολ».

Για τον ΠΑΟΚ και την ρεβάνς στην Ιρλανδία, αλλά και το γεγονός πως δεν κατάφερε να μπει στο League Phase του Champions League: «Οι ομάδες έχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ το απέδειξε και μέσα στο γήπεδό του αν και στην αρχή λίγο δυσκολεύτηκε. Σίγουρα δεν θα πάει να κοιμηθεί στην Ιρλανδία, θα πάει να παίξει ποδόσφαιρο. Τη νίκη την θέλει και το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Δεν θα το έλεγα με τίποτα αποτυχία, το ότι δεν πέρασε στο Τσάμπιονς Λιγκ, για τον ΠΑΟΚ που έχει χτίσει την ευρωπαϊκή του πορεία τα τελευταία δύο χρόνια. Το πρώτο παιχνίδι με την Μάλμε το έπαιξε πολύ καλά, αλλά στη λήξη του παιχνιδιού δέχθηκε το γκολ και είχε αυτό το άτυχο αποτέλεσμα. Το να παίζεις όμως στο Europa League είναι μεγάλη επιτυχία και αναβάθμιση για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Τίποτα δεν είναι εύκολο, οι ομάδες πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή στην Ευρώπη και για να χτίζουν το δικό τους μέλλον αλλά και της Ελλάδας».

Τέλος, για την μάχη του πρωταθλήματος εκτίμησε πως: «Από την πρώτη εικόνα, βλέπω ότι δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά. Έχουν δυναμώσει αρκετά οι «μικρές» ομάδες και αυτό είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο φινάλε νομίζω όμως πως οι 4 ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.