ΚΛΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΦΟΡ: Κινηθείτε επιτέλους με τόλμη αλλά και με αποφασιστικότητα

Δημήτρης Μπούζας13 Ιουλίου 2024

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Το ρίσκο με τις καθυστερήσεις, τις άτολμες προσεγγίσεις και τις υπαναχωρήσεις είναι μεγάλο και οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις, προκαλώντας σοβαρά εμπόδια στη σωστή προετοιμασία της ομάδας.

Θέμα οικονομικό μάλλον δεν υπάρχει, γιατί και τα διαρκείας και το πριμ των τηλεοπτικών και του πρωταθλητισμού, εξυπηρετούν κάλλιστα τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ένα δυσεξήγητο κουίζ είναι τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι υπεύθυνοι, πολλές φορές θυμίζει συμπεριφορές εκπροσώπων ερασιτεχνικών συλλόγων και όχι αντίστοιχων ενός επαγγελματικού κλαμπ, που πρόσφατα πέτυχε έναν πραγματικό αγωνιστικό άθλο και του οποίου ηγέτης είναι ένας επιτυχημένος σε διεθνές επίπεδο επιχειρηματίας. 

Όσο καλή πρόθεση και να έχεις, δύσκολα μπορείς να αποδεχθείς την εικόνα που περνούν προς τα έξω οι έχοντες την ευθύνη της ενίσχυσης του ΠΑΟΚτσήδικου ρόστερ. Μιας ενίσχυσης η οποία έχει χαρακτηριστεί και εκ των πραγμάτων κρίνεται και θεωρείται απολύτως αναγκαία. 

Και το λέμε αυτό, γιατί το «όλο σύστημα» που εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει την γενική εικόνα, με ότι επιχειρεί δεν έχει καταφέρει να πείσει πως κύριος στόχος είναι αυτός που έχει προκαθοριστεί ως βασικός και αναγκαίος: Δηλαδή οι μεταγραφές. 

Εδώ να κάνουμε μια διευκρίνηση ότι «όλον σύστημα» εννοούμε τους παράγοντες του κλαμπ, με την απαραίτητη κουστωδία ή σέχτα αν θέλετε, των μονίμως πρόθυμων εκπροσώπων της ενημέρωσης, να πλασάρουν κατά παραγγελία ότι βολεύει τους πρώτους. Λέμε λοιπόν πως η «όλη διαδικασία» (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), περισσότερο μοιάζει με μια προσπάθεια τακτοποίησης και «βολέματος» οικονομικών, παρά ως μια γνήσια και σοβαρή μεταγραφική επιχείρηση. Ας μην ξεχνάμε το πόσο «απασχόλησαν» οι πωλήσεις πρωτίστως, άσχετα αν ματαιώθηκαν μετά την αντίδραση του κόσμου. Και ας μην μας διαφεύγει ότι ακόμη και σήμερα συντηρούνται μερικές παρόμοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του Κοτάρσκι.

 Περισσότερο λοιπόν σε φόντο πωλήσεων και όχι αγορών βρέθηκαν κάποιες στιγμές οι φίλοι της ομάδας. Οι καθυστερήσεις που ουσιαστικά προκάλεσαν πολύ μεγάλες δυσκολίες στον κόουτς, πέρασαν προς τα έξω σαν μία τακτική εξορθολογισμού με πιέσεις και αδιέξοδα που θα μπορούσαν να προκληθούν στους υποψήφιους στόχους. Κάτι το οποίο ασφαλώς και δυσαρεστούσε, αλλά συγχρόνως και προκαλούσε αντιδράσεις όχι και τόσο ευχάριστες από τους υποψήφιους για μεταγραφή.

Ο απλός ΠΑΟΚτσής είναι λίγο μπερδεμένος. Και λέμε λίγο γιατί από τη φύση του είναι πάντα υπεραισιόδοξος. Στους έχοντες την δικαιολογία ότι εξοικονομούνται έτσι χρήματα, ρωτά και περιμένει απάντηση αν αυτά είναι τόσα, όσα θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί στο επίπεδο της έγκαιρης ενίσχυσης της ομάδας και της διευκόλυνσης του κόουτς να κάνει επιτέλους μια σωστή προετοιμασία.

 Ο ίδιος ΠΑΟΚτσής αναφέρεται ή μάλλον πιστεύει πως ο κόσμος στην προκειμένη περίπτωση με την αρθρώα προσέλευση του στην αγορά διαρκείας, έβαλε ένα σοβαρό χέρι ενίσχυσης. Όπως ενίσχυση ήταν και το πριμ του πρωταθλητισμού, όπως και το αντίστοιχο της τηλεοπτικής συμφωνίας για την κατάκτηση του τίτλου. Που καταλήγουμε; Απλά και ξεκάθαρα γιατί ο χρόνος δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

 Οι έχοντες ευθύνη να εγκαταλείψουν άμεσα την τακτική με την οποία έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και εμπόδια και να προχωρήσουν άμεσα σε κινήσεις σοβαρές και αποφασιστικές. Με πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα το κλείσιμο συμφωνίας με έναν φορ κρούσης – επιπέδου. Μπροστά τους έχουν μετά τον Πέτκοβιτς και ένα δεύτερο όνομα: του Φραντζί Πιερό, ο οποίος πέρυσι σε 50 παιχνίδια πέτυχε 26 γκολ και έδωσε 8 ασίστ. Είναι 29 ετών, έχει ύψος 1,94 και θεωρείται κλασικός φορ περιοχής.

ΥΓ1: Από του «Big-4», εκείνος ο οποίος δείχνει να κινείται και μάλιστα ζωηρά, είναι ο «Σούπερ Μάριο». Πήρε Μπρινιόλι, Στρακόσια, Κοϊτά, Περέιρα και χτυπάει Αντούνες, Κορέα και Λαμέλα. Ο Αλαφούζος κάνει το κορόιδο, ενώ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα τρέμει το φυλλοκάρδι του μη τυχόν και η Γουλβς κρατήσει τον Ποντένσε και τον χάσει. Άλλωστε το πρώτο ισχυρότατο πλήγμα ήταν η απώλεια του Κάρμο, που έμεινε στην Πόρτο.

ΥΓ2: Για όνομα του Θεού, το να ασχολείσαι με μια πρόταση προσβλητική και να την αναδύεις επί δέκα λεπτά λέγοντας στο τέλος ότι απλά δεν συμφωνείς με αυτήν, δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να κοροϊδεύεις αυτούς που σε διαβάζουν ή σε ακούνε. Αυτό αφορά την ταπεινωτική στην κυριολεξία πρόταση της Τζένοα για τον Κοτάρσκι. Προσβολή η οποία αφορά και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Θα ήταν φρόνιμο πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν με τέτοιου είδους ιστορίες να το σκεφτούν για λίγο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.