Κλείνει επ' αόριστον το γήπεδο των Σερρών με πρόβλημα στατικότητας

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2023

Ακατάλληλο κρίθηκε το γήπεδο των Σερρών και κλείνει επ' αόριστον αφού από τη σχετική μελέτη που έγινε, αποδείχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα στατικής επάρκειας στις κερκίδες του. Το γήπεδο συνορεύει με ένα σχολείο και υπάρχει κίνδυνος να πέσει πάνω του, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό που μένει αναπάντητο. Η μελέτη έγινε στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο δόθηκε άδεια για την πραγματοποίηση αγώνων, παρότι το θέμα των Σερρών έχει πρόβλημα.

Ο κ.Χορταράς, πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων της περιφέρειας, είπε: «Αποφασίστηκε και κρίθηκε το γήπεδο ακατάλληλο και θα ανακαλέσουμε την άδεια λειτουργίας του Βγαίνουν ακατάλληλες δύο κερκίδες, η ανατολική και η δυτική. Στις θύρες που βγήκαν ακατάλληλες, λειτουργεί τόσο το var όσο και το ιατρείο. Το γήπεδο των Σερρών κλείνει μέχρι αορίστον».

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε: «Αποφασίστηκε να κλείσει το γήπεδο για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για να επιστρέψει το γήπεδο όπως ήταν αλλά προέχει η ασφάλεια και για αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Αυτές τις κερκίδες δεν θα πρέπει να τις χρησιμοποιούμε, υπάρχει πρόβλημα στατικής επάρκειας. Το έγγραφο μας κοινοποιήθηκε χθες από την πολεοδομία».

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα του Σαββάτου με τον Άρη. Το γήπεδο που δήλωσε ως δεύτερη έδρα ο Πανσερραϊκός είναι η Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ αρνείται να το παραχωρήσει, αφού μία μέρα μετά θα γίνει ο αγώνας του με τον Ατρόμητο. Στο τραπέζι έπεσε και η πιθανότητα να γίνει αλλαγή προκειμένου το ματς του Σαββάτου να γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης και το ματς του 2ου γύρου στις Σέρρες, εφόσον λυθεί το πρόβλημα μέχρι τότε, ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επανασποράς κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ήδη υπάρχει σενάριο για διεξαγωγή του αγώνα του Σαββάτου στα Γιάννενα ή στον Βόλο.

Ενημέρωση της ΠΑΕ Άρης για τα εισιτήρια

Η εξέλιξη δημιουργεί πρόβλημα και σε σχέση με τους φίλους του Άρη που είχαν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για το ματς του Σαββάτου. Η ΠΑΕ Άρης έκανε γνωστό ότι: «Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για όσους έκαναν προεγγραφη για εισιτήριο, μόλις οριστεί επίσημα η έδρα από την λίγκα εντός της ημέρας εκτός απροόπτου. Ζητάμε την κατανόηση των κόσμου αλλά δεν είναι δικη μας ευθύνη η αναστάτωση που προκλήθηκε. Αν παρόλα αυτά κάποιοι επιθυμούν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω μπορούν να πάνε στη μπουτίκ με την απόδειξη και να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση μόλις οριστεί επισήμως η έδρα διεξαγωγής του αγώνα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.