Εάν ο Ερντογάν επιθυμήσει να εισβάλει σε οποιαδήποτε Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος & Μεσόγειο, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και ο στρατός θα αποκρούσουν άμεσα τις δυνάμεις του!
Αυτό το σενάριο πραγματοποιήθηκε κατά την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21 με τη συμμετοχή μονάδων αρμάτων και πυροβολικού του 4ου Σώματος Στρατού”, αναφέρει ξένος αμυντικός αναλυτής.
Η ελληνική διακλαδική άσκηση απέσπασε ειδικά φέτος τα ευμενή σχόλια όλων των ξένων παρατηρητών, οι οποίοι μετέδωσαν το "μήνυμα" στις χώρες τους ότι, οι Τούρκοι θα βρουν αδιαπέραστο "τείχος" αν επιχειρήσουν οτιδήποτε.
Η χώρα μας συμφώνησε να αγοράσει τρία υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία από τη Γαλλία, ενισχύοντας τις στρατιωτικές της δυνατότητες μετά από μια δεκαετία οικονομικής ύφεσης που μείωσε τις αμυντικές της δαπάνες μόνο κατά το ήμισυ.
“Η συμφωνία ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδας, αλλά πολλοί επικριτές φοβούνται ότι μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της αιώνιας εχθρού της Τουρκίας, και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ”, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.
Με την προσθήκη αυτών των μονάδων επιφανείας το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα ελέγχει ολόκληρο το τμήμα των υδάτινων συνόρων της χώρας, από το βορειότερο άκρο του Αιγαίου έως και νότια μέχρι την Κύπρο.
Αυτό το αμυντικό συμβόλαιο βοήθησε στην επισφράγιση της στρατηγικής αμυντικής στρατηγικής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Η τουρκική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δηλώνει μέσω αξιωματούχων της ότι η συμφωνία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Για την Άγκυρα, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Αθήνα εδώ και χρόνια για την υδάτινη οδό του Αιγαίου και την ανατολική Μεσόγειο, η τελευταία αγορά όπλων αλλάζει το παιχνίδι σε βάρος της.Πέρυσι, οι δύο χώρες βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου λόγω διεκδικήσεων σε δικαιώματα γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Γαλλία τάχθηκε με την Ελλάδα, στέλνοντας πολεμικά πλοία στην περιοχή για να αμφισβητήσουν την Τουρκία σε μια κίνηση που εξόργισε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Γαλλία θα προσφύγει στη άμεση στρατιωτική βοήθεια της Ελλάδας εάν ζητηθεί και απειληθεί.Ομοίως, η Ελλάδα θα βοηθήσει τη Γαλλία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε υποσαχάρια Αφρική στην οποία η Γαλλία έχει συμφέροντα.
Η Τουρκία, συμφωνούν πολλοί αμυντικοί αναλυτές, και σε αυτό φαίνεται να μην υπάρχει αμφιβολία, θα κινηθεί πιθανότατα ώστε να δοκιμάσει στην πράξη τα όρια αυτής της νέας στρατηγικής συμμαχίας, μόνο που αυτό το λάθος το έχουν ζυγίσει καλά Παρίσι και Αθήνα, και έχουν ετοιμάσει πολλές “εκπλήξεις” στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό που θα δοκιμαστεί “σκληρά” αυτήν την φορά πάνω και κάτω από την θάλασσα με ελληνογαλλική αρμάδα υποβρυχίων.
Πηγή:enoplos