Κιβωτός: Σήμερα η δίκη του πατέρα Αντωνίου και άλλων επτά

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2023

Εξηγήσεις για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν σε σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, απομόνωση, σκληρή εργασία ακόμη και σπάσιμο πετρών, ξυλοδαρμούς και απειλές, καλείται να δώσει σήμερα ενώπιον του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πατέρας Αντώνιος και επτά ακόμη πρώην συνεργάτες του στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Πρόκειται για το ένα από τα δικαστικά μέτωπα που έχει «ανοιχτά» ο ιερέας καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένεται και η έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση που αφορά τις σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δυο νέων, ηλικίας σήμερα 15 και 19 ετών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Η αυλαία της δίκης, ωστόσο, για τις σωματικές κακοποιήσεις παιδιών αναμένεται να ανοίξει σήμερα, αν και πληροφορίες του protothema.gr, αναφέρουν ότι θα υπάρξει αίτημα αναβολής της, το οποίο βεβαίως θα εξετάσει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο, οι οχτώ συνολικά κατηγορούμενοι της δίκης, θα καθίσουν στο εδώλιο για αδικήματα που κατά περίπτωση αφορούν, βαριά σωματική βλάβη ανήλικου, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου, απλή σωματική βλάβη ανήλικου, απειλή σε βάρος ανηλίκου, συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη, έκθεση, βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανήλικου και ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου.

Για τον πατέρα Αντώνιο το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ως υπεύθυνος λειτουργίας των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» προξένησε σωματικές κακώσεις σε ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν υπό την προστασία του ή είχαν σχέση εργασίας. Συγκεκριμένα, του αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού σε επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες παιδιών με τους πρώην συνεργάτες του και σήμερα συγκατηγορούμενούς του να δρούσαν υπό τις εντολές του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.