«Κιβωτός»: Κατά των παιδιών στρέφεται ο πατέρας Αντώνιος - «Καθοδηγήθηκαν από τρίτους»

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2024

Στην παραβατική φύση των καταγγελλομένων αποδίδει το γεγονός ότι κάθεται στο εδώλιο για βαρύτατα αδικήματα ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος.

Κατά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο κατηγορούμενος ιερέας στράφηκε κατά των φιλοξενούμενων παιδιών, με τα οποία διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις μέχρι την ενηλικίωσή τους, σημειώνοντας ότι τον κατήγγειλαν επειδή τελικά «καθοδηγήθηκαν» από τρίτους.

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν αυτές οι εξαντλητικές εργασίες που λένε! Δεν μπορεί να μιλάνε για την Κιβωτό! Εγώ να δώσω εντολή και να έχω πειθήνια όργανα για να δίνω εντολές για τιμωρητικές συμπεριφορές; Έρχονταν κι εκπαιδεύονταν από το εξωτερικό για να μάθουν τους τρόπους και τις μεθόδους μας. Βραβευτήκαμε από την Ακαδημία Αθηνών. Υπάρχουν ντουλάπες ολόκληρες με βραβεία!

Εγώ ξέρω ποια παιδιά μεγαλώναμε. Παρά την αγάπη και την αυταπάρνηση που δείχναμε να τα μεγαλώσουμε, σε κάποια από αυτά ο χαρακτήρας είχε ήδη διαμορφωθεί. Όλα ξεκίνησαν από την κλοπή στο Βόλο, που έγιναν μαζί με παραβατικές συμπεριφορές στην Καλαμάτα. Ακόμα κι όταν έφυγαν είχαμε καταπληκτική σχέση!», υποστήριξε.


Παράλληλα, ο ιδρυτής της ΜΚΟ ισχυρίστηκε ότι η οργάνωση έσωσε πολλά παιδιά «από φυλακές, και δικαστήρια», βοηθώντας τα να σταθούν στα πόδια τους, αναφέροντας ότι:

«Δεν έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει, αυτός είναι ο χαρακτήρας τους. Εγώ τους συγχωρώ επειδή τα έχω μεγαλώσει. Έχω κοπιάσει, έχω δώσει το «είναι» μου και εγώ και η πρεσβυτέρα μου.

Ο στόχος μου ήταν να βοηθήσω τα παιδιά να συγχωρέσουν τους άλλους και κυρίως τους γονείς τους. Τα παιδιά έφευγαν ανάλαφρα. Όποιος ήθελε ερχόταν στην εξομολόγηση, δεν υπήρχε επιβολή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.