Κιρίλ, ο Τισουντάλι σού δίνει ένα καλό παράδειγμα να ακολουθήσεις

Κώστας Πετρωτός26 Αυγούστου 2024

Ας με συγχωρήσει ο Σόλα Σορετίρε που μέσα σε σχεδόν δέκα αγωνιστικά λεπτά, έκανε όσα άλλοι μεσοεπιθετικοί σε τρία, τέσσερα παιχνίδια και έπεισε ότι έχει την ποιότητα για να χαρακτηριστεί σωστή η επένδυση που έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρόσωπό του. Η βραδιά χθες στην Τούμπα ήταν του Ταρίκ Τισουντάλι γιατί χάρισε στον κόσμο αυτό που του λείπει εδώ και χρόνια: 

Την ποιοτική, «αεράτη» εκτέλεση, μέσα στην περιοχή. Συνολικά 120 γκολ σε 360 ματς στην καριέρα του σε συλλόγους έχει πετύχει ο Μαροκινός άσος και χθες έδωσε μία ακόμη απόδειξη ότι μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει σε αυτή την επίδοση. Εχω την αίσθηση, μάλιστα, ότι αυτό που μέτρησε περισσότερο στον ενθουσιασμό του κόσμου του ΠΑΟΚ για εκείνον ήταν το παρολίγον γκολ νούμερο 121. Το δεύτερο χθεσινό τέρμα που σημείωσε και-σωστά-ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η κίνηση που κάνει για να φέρει το σώμα του από τα αριστερά προς τα δεξιά και το μάγκικο πλασέ που την ακολούθησε, δείχνουν έναν παίκτη που δεν αγχώνεται, αλλά αντίθετα «φτιάχνεται» μπροστά από την αντίπαλη εστία. «Ήταν η πρώτη ευκαιρία που μου δόθηκε για να σκοράρω από τότε που ήρθα στον ΠΑΟΚ και το έκανα», δήλωσε μετά το ματς ο 31χρονος άσος, φανερώνοντας τη αυτοπεποίθηση που έχει για την ικανότητά του ως σκόρερ.

Μόνο τυχαία δεν τον επιλέγει ως φορ ο Λουτσέσκου

Προφανώς, ο Λουτέσκου δεν είπε χωρίς λόγο μετά το ματς «μπορεί να παίξει και ως κλασικός επιθετικός, αλλά και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, όμως αυτή την χρονική περίοδο, τον προτιμώ να παίξει πιο μπροστά». Αντιλαμβάνεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ τι μπορεί να δώσει και στο σκοράρισμα μέσα από την περιοχή, κάτι άλλωστε που ο Δικέφαλος ψάχνει και με την μεταγραφή του Τσάλοφ, γιατί είναι προφανές ότι αν θέλει η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα εξέλιξής της πρέπει η σούπερ μεσοεπιθετική γραμμή που διαθέτει να πλαισιωθεί και από έναν ικανότατο-και στην εκτέλεση και όχι μόνο στην δουλειά που ρίχνει για το σύνολο-επιθετικό.

Ο Ρώσος χθες είδε τον Μαροκινό να ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά και σίγουρα ο ανταγωνισμός που δημιουργείται στην θέση του φορ, προσθέτοντας στους υποψηφίους και τον Μπράντον είναι τεράστιος και προς όφελος της ομάδας. 

Επειδή, όμως, ο Τισουντάλι δεν είχε αγωνιστεί στο προηγούμενο ματς με την Σάμροκ και σε όλα μέχρι τώρα μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο εικοσιπεντάλεπτο, θα πρέπει να εξάρουμε την αντίδρασή του στην ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Δεν έχασε χρόνο, προσπάθησε και έβγαλε το καλύτερο κομμάτι του ταλέντου του ως εκτελεστής και πλέον έχει «αναγκάσει» τον Λουτσέσκου να κάνει focus πάνω του.

Ο Τισουντάλι είναι το αντίδοτο και για τις χαμηλές πτήσεις του Ντεσπόντοφ

Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση στην χθεσινή εμφάνιση του Τισουντάλι. Αυτή που πρέπει να κρατήσει ως παράδειγμα, περισσότερο από όλους ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ που χθες έκανε μία ακόμη μέτρια εμφάνιση φέτος, αν και πιστώθηκε ασίστ στο 1-0 του Σάστρε. Προφανώς, ο Βούλγαρος έχει τρομερή ποιότητα στην τελική ενέργεια γι’ αυτό και μας απασχολεί άπαντες γιατί φέτος δεν έχει ακόμη πατήσει το γκάζι. Ο Κίριλ μοιάζει να είναι έξω από τα νερά του από την ώρα που ο Ζίβκοβιτς έχει πάρει και πάλι την θέση του στην ενδεκάδα, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά τη μίνι παύση ελέω EURO. Δεν ξέρω αν στο μυαλό του αρχηγού της εθνικής Βουλγαρίας η θέση του στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε πολύ συχνή βάση ήταν κάτι σίγουρο για την σεζόν που έχει αρχίσει, όμως, θα πρέπει να σκεφτεί ποιας μεσοπειθετικής γραμμής αποτελεί μέλος. Ο Δικέφαλος διαθέτει ένα από τα καλύτερα γκρουπ μεσοεπιθετικών παικτών που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και για να έχει κάποιος προβάδισμα για το αρχικό σχήμα στα σημαντικότερα παιχνίδια, πρέπει να δίνει περισσότερα στην ομάδα από τους συμπαίκτες του που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Ο Τισουντάλι, που παρότι είχε έρθει πρώτος σε σχέση με τον Τσάλοφ στον Δικέφαλο, βρέθηκε πίσω στις επιλογές, είναι, όμως, ξεκάθαρο ότι πείσμωσε και προσπαθεί να δείχνει το πιο ποιοτικό δείγμα του ταλέντου του για να ανεβεί στην ιεραρχία των επιλογών του προπονητή του και σύντομα να αρχίζει στα παιχνίδια και βασικός.

Το ίδιο κάνει και ο Σβαμπ χρόνια τώρα και «επιβιώνει» ανάμεσα σε τόσους μέσους και το ίδιο ισχύει και για τον Σάστρε που αμέσως μόλις είδε τον Ότο να ανεβάζει στροφές τς προηγούμενα ματς, φρόντισε να κάνει το ίδιο.

Μία ομάδα που έχει παίκτες με αυτή τη νοοτροπία μπορεί και αντέχει στον ανταγωνισμό του πρωταθλητισμού και να αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν πήρε τυχαία τον τίτλο.

Περισσότερα θα μπορέσουμε να αναλύσουμε όταν δούμε τι απόδοση σε διάρκεια θα έχουν ατομικά οι παίκτες που αποκτήθηκαν με μεταγραφή.

Υ.Γ. Ηταν εμφανές από τον τρόπο που ο Λουτσέσκου τοποθετήθηκε για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ, ότι περιμένει κάποιους παίκτες ακόμη και θα ήθελε να έχει συμπληρωμένο το ρόστερ νωρίτερα. Ξεκαθάρισε ότι το ιδανικό θα ήταν να είχε από την προετοιμασία ακόμη Τισουντάλι, Τσάλοφ και Σορετίρε και υπογράμμισε ότι ο ίδιος κάνει μόνο την δουλειά του προπονητή και όχι κάτι άλλο, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν άλλοι που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το κομμάτι. Καλό είναι να υλοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό η επιθυμία του Λουτσέσκου γιατί το ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον ίδιο προπονητή για τέταρτη σερί σεζόν είναι το μεγαλύτερο ατού του για να κυνηγήσει πάλι τον τίτλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.