Κιουμουρτζόγλου: «Όταν ετοιμάζεσαι για Ολυμπιακούς, δεν καις μέρες για ταξίδι»

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής καλαθοσφαίρισης, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για το φιλικό της Εθνικής ομάδας κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο. Μια απουσία που απογοήτευσε χιλιάδες οπαδούς που έσπευσαν μέσα σε λίγες ώρες να κάνουν sold out την αναμέτρηση μόνο και μόνο για να απολαύσουν από κοντά το «μεγαλείο» του... Greek Freak. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5:  «Εγώ το σκέφτηκα στο πως πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα. Μεταξύ μας, μπορεί να ακουστεί πολύ άσχημο αυτό που θα πω, αλλά όταν ετοιμάζεσαι να πας στους Ολυμπιακούς και ξέρεις ότι έχεις δύσκολα πράγματα να αντιμετωπίσεις εκεί, δεν καις μέρες από προπόνηση, από ταξίδι, για παιχνίδια που μπορείς εύκολα να διαχειριστείς εύκολα στην Αθήνα, εκεί που είναι έδρα σου και προετοιμάζεσαι. Αν ήταν λίγο νωρίτερα, το καταλαβαίνω. Όμως σε 5-7 μέρες το πολύ ξεκινάνε για Γαλλία. 

Μπορεί πράγματι να έχει ίωση ο Γιάννης, αλλά φαντάζομαι πως μπορεί να λέει «γιατί να τρέχω, να χάσω προπονήσεις, να έχω και τη φασαρία του ταξιδιού...». Η Ομοσπονδία αποφάσισε να ξεκουράσει και τον Καλάθη, να μην είναι και ο Λαρετζάκης που είχε κάποιους μικροτραυματισμούς, οπότε κάπως έτσι έγινε το «έργο».

Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι θα είναι καλό, οι φίλαθλοι πρέπει να το ευχαριστηθούνε ανεξάρτητα που δεν θα δούνε τον Γιάννη. Θα έχει ενδιαφέρον η αναμέτρηση και μακάρι να παίξουμε και καλά»

Παράλληλα, για το αν ήταν λάθος να οριστεί ένα φιλικό στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως: «Αυτή είναι απολύτως αυστηρή προπονητική προσέγγιση. Από την άλλη η ομοσπονδία έχει καθήκον- υποχρέωση την Εθνική Ελλάδος να την βλέπουν όλοι οι Έλληνες παντού. Με το φιλικό στη Θεσσαλονίκη πήγε να καλύψει αυτό το καθήκον της. Αλλά προπονητικά όλο αυτό το ταξίδι είναι μια επιβάρυνση. Στην πραγματικότητα ο Γιάννης έπαιξε τρία παιχνίδια από τότε που μαζεύτηκε η Εθνική. Και οι πτήσεις είναι μια ταλαιπωρία, λίγο τα αυτόγραφα, λίγο οι φωτογραφίες...

Τέλος, για το αν συμμερίζεται την απογοήτευση των φιλάθλων για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο:  «Δεν την συμμερίζομαι 100%, αλλά καταλαβαίνω την απογοήτευση για πολύ κόσμο. Θα ήθελα οι Έλληνες να σκεφτούν και την πλευρά της Εθνικής, ότι οφείλει να κάνει την καλύτερη οικονομία. Επίσης, δεν ξέρουμε αν ο Γιάννης είναι όντως άρρωστος. Ελπίζω να είναι γίνει καλά γρήγορα, γιατί δεν έχει πολύ χρόνο προετοιμασίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.