Κίνδυνος τιμωρίας 15 ημερών για τον Λουτσέσκου - Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό

Γιώργος Καστάνης24 Οκτωβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η απολογία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα που καταγράφηκαν μετά το τέλος του ντέρμπι. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή θα ανακοινωθεί άμεσα, εντός της ημέρας, όπως διέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, στον Ραζβάν Λουτσέσκου εκτιμάται πως θα επιβληθεί ποινή 15 ημερών απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως εφόσον ανακοινωθεί σήμερα Πέμπτη η τιμωρία, δεν θα είναι παρών στον πάγκο της ομάδας στις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ, το Αιγάλεω και την Λαμία. Θα είναι όμως παρών στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. 

Εάν όμως η ποινή που εκτιμάται πως θα τιμωρηθεί ο τεχνικός του Δικεφάλου ανακοινωθεί από την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, τότε δεν θα είναι παρών στον πάγκο της ομάδας με τον Ολυμπιακό. 

Έχει δηλαδή ιδιαίτερη σημασία να γνωστοποιηθεί το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί η ποινή από τους δικαστές. Και η οποία θα είναι άμεσα εκτελεστέα, όπως υποστήριξε στο Metropolis 95,5, ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Ακόμη με την ίδια ποινή των 15 ημερών εκτιμάται πως θα τιμωρηθεί και ο ποδοσφαιριστής Λαμέλα της ΑΕΚ. Όσο για τον Βέγκα της ΑΕΚ, η εκτίμηση που επικρατεί, είναι πως θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Τι έγινε στην εκδίκαση της υπόθεσης

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η φετινή χρονιά από πλευράς συμπεριφορών είναι εξαιρετική. Προφανώς και θα υπάρχουν κάποιες εντάσεις. Εδώ δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα απ’ ότι πρέπει πλην της χειρονομίας του Γιαντσίδη που θα ζητήσει συγγνώμη. Δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι πρέπει, μεγαλοποιήσαμε μια ιστορία. Ο Λουτσέσκου κατηγορείται για τα περιστατικά μόνο με τους Βέγκα και Λαμέλα. Υπάρχει εσφαλμένη καταγραφή στο φύλλο αγώνα, γιατί γράφει ότι σπρώχτηκαν ο Λουτσέσκου με τον Βέγκα, κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Έχω στην διάθεσή μου, βίντεο από ερασιτέχνη φίλαθλο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Οι παρατηρητές είναι άνθρωποι, είναι κάποια πράγματα δεν τα γράφουν σωστά. Ο Λουτσέσκου μόλις τελειώνει ο αγώνας είναι ήρεμος προς τους παίκτες, ξαφνικά τον πλησιάζει κάποιος και του λέει κάτι, διαφωνεί, υπάρχει μόνο λεκτική αντιπαράθεση».

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο αθλητικός δικαστής είπε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να συστήσουν στον Ραζβάν Λουτσέσκου να ηρεμήσει. «Να του πείτε του προπονητή να ηρεμήσει, είναι κρίμα. Μην φτάσουμε στο σημείο να κριθεί ο αγώνας στα χαρτιά. Στο χέρι σας είναι, ο προπονητής πρέπει να είναι ήρεμος, ψύχραιμος και να μη δημιουργεί θέματα».

Ο νομικός του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης τόνισε ακόμη για τον Λουτσέσκου: «Δεν είχε σωματική επαφή με κανέναν. Περπατάει ήρεμος και μιλάει προς τους παίκτες του, πάει προς τους παίκτες του. Τότε τον πλησιάζει ένας παίκτης της ΑΕΚ που του λέει κάτι και τον εξοργίζει. Ζητάμε την απαλλαγή του».

@metropolis955 #paok #aek #lucescu #fyp #pakkfans #aekfans #fyp #metropolis955 ♬ original sound - Metropolis 95.5

Όσο για το επεισόδιο του Λαμέλα με τον Λουτσέσκου στα αποδυτήρια είπε: «Πήρα το επίσημο βίντεο από τα αποδυτήρια, δείτε το και εσείς. Κρατάει κάτι στα χέρια του ο Λαμέλα και το πετάει στο πρόσωπο του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου δεν τον φτύνει. Προφανώς κάτι λέει, αλλά δεν κατηγορείται γι’ αυτό. Μας είπε, ότι είπε στον Λαμέλα «ντροπή σου για αυτό που κάνεις». Σε περίπτωση που θεωρείται ότι κάτι έκανε, να θεωρήσετε ότι είναι δικαιολογημένη η πράξη μετά τα όσα προηγήθηκαν».

Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως, προκάλεσε την «έκρηξη» της προέδρου. «Είναι απαράδεκτο και για τους δύο εντελώς. Αν δεν ήταν τα άλλα άτομα να τους απομακρύνουν θα είχαν πλακωθεί. Αν δεν υπήρχε ο κλοιός των αστυνομικών τα πράγματα θα ήταν χειρότερα». 

Η πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου τάχθηκε υπέρ της παρουσίας των αστυνομικών στα αποδυτήρια. «Αν δεν ήταν διμοιρία θα γινόταν χαμός. Κι εγώ θα έδινα εντολή να κατέβει η διμοιρία κάτω. Στο τέλος θα αναφέρουμε κατηγορούμενους τους αστυνομικούς».

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης μίλησε και για τον φροντιστή Κυριάκο Γιαντσίδη που έχει γραφτεί ότι έδειξε τα δύο μεσαία δάκτυλα των χεριών του στην εξέδρα. Και είπε: «Το περιστατικό έγινε, συνομολογούμε. Έκανε τη χειρονομία και ζητάμε συγγνώμη».

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ κ. Πλιάτσικας. «Όλοι οι προπονητές έχουν ένταση. Ο Λουτσέσκου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να συγχαρεί τους παίκτες, τον πλησίασε κάποιος από την ΑΕΚ, κάτι του είπε, ήταν εκνευρισμένος. Τους χωρίσαμε, μπήκαν μέσα, ήμουν παρών, ο Λουτσέσκου δεν έφτυσε, κάτι του είπε. Μας είπε ότι του είπε «ντροπή σου». Ο παρατηρητής που λέει ότι τον έφτυσε, δεν ήταν παρών. Όρμησε η διμοιρία και μας χτυπούσε με τις ασπίδες. Πρώτη φορά είδα άνθρωπο να έχει την ασπίδα και να μας χτυπάει και μόλις ηρέμησαν τα πράγματα άλλαξαν τη διμοιρία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.