Κίνα: Viral οι... 7 ήλιοι που εμφανίστηκαν στον ουρανό!

Metrosport Team25 Αυγούστου 2024

Viral έγιναν οι επτά ήλιοι που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Κίνας, με τους χρήστες του διαδικτύου φαίνονται να αναρωτιούνται για το τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εντυπωσιακό φαινόμενο προκλήθηκε από τη διάθλαση του φωτός μέσα από το πολυεπίπεδο γυαλί του παραθύρου.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον 11ο όροφο ενός νοσοκομείου στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας, νοτιοδυτικά του Σιτσουάν, στις 18 Αυγούστου και δείχνει τον ήλιο να διπλασιάζεται με διαφορετικά επίπεδα έντασης. «Αυτό προκαλείται από την αντανάκλαση/διάθλαση στο γυαλί σε ένα παράθυρο με πολλούς υαλοπίνακες. Το φως από τον ήλιο αναπηδά μεταξύ των στρωμάτων προκαλώντας τον ευδιάκριτο οπτικό διαχωρισμό των αντανακλάσεων», έγραψε χρήστης του διαδικτύου δίνοντας την πιο τεκμηριωμένη απάντηση σχετικά με το τι έχει συμβεί.

Με τον ίδιο τρόπου που θα βλέπαμε μία αντανάκλαση σε έναν καθρέφτη, το φως διαθλάται και αντανακλάται από το γυαλί με τα στρώματα, με κάθε στρώμα να δημιουργεί ένα άλλο αντίγραφο της εικόνας. Εκτός του πραγματικού ήλιου, που είναι ο πιο φωτεινός, στο κέντρο της εικόνας, οι υπόλοιποι αποτελούν μέρος της οπτικής ψευδαίσθησης. Κάποιοι, βέβαια, προτιμούν να αποδίδουν την ψευδαίσθηση στην ιστορία του Hou Yi, που απεικονιζόταν ως ο θεός της τοξοβολίας που στάλθηκε από τους Ουρανούς για να βοηθήσει τους ανθρώπους. 

Λέγεται ότι εμπόδισε 10 ήλιους από το να κάψουν τη γη και τους κατέρριψε με τα μαγικά του τόξα και βέλη. Ο δέκατος από τους ήλιους τον παρακάλεσε να του χαρίσει τη ζωή του και, ως τιμωρία για την απόπειρα να κάψει τη γη, δέχτηκε να είναι αυτός που χωρίζει την ημέρα από τη νύχτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.