Κεσέρου: «Παίκτης με ποιότητα ο Ντεσπόντοφ - Έφτασα πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ, γιατί δεν έγινε η μεταγραφή»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ρουμάνος επιθετικός Κλαούντιου Κεσέρου και μίλησε για τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ με τον οποίο υπήρξαν συμπάικτες στη Λουντογκόρετς. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν λέγοντας ότι έφτασε πολύ κοντά στον Δικέφαλο το 2018 και αποκάλυψε τους λόγους που δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του.

Αρχικά ο Κεσέρου δήλωσε: «Είμαι στη Ρουμανία. Είχα δυο δύσκολες σεζόν και θέλω λίγο χρόνο να ηρεμήσω με την οικογένεια μου».

Πόσες φορές πλησίασε στον ΠΑΟΚ: «Μια φορά ήμουν πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ, είχαμε φτάσει στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων ενώ μίλησα και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Βαρέλα μου είπε πόσο καλό θα ήταν για μένα να έρθω στον ΠΑΟΚ. Για να είμαι ακριβής, είχα δώσει τον λόγο μου στους διοικούντες της Λουντογκόρετς. Το θέμα ήταν ότι η προσφορά ήρθε 2 μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Λουντογκόρετς. Εγώ είχα συμφωνήσει με τους διοικούντες ότι θα αποφάσιζα έναν μήνα πριν το πρώτο παιχνίδι αν θα εμένα ή θα έφευγα. Δεν θα ήταν τίμιο από μέρους μου. Ήταν το καλοκαίρι του 2018, η χρόνια που μετέπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ. Έβλεπα την πορεία του και μου έχει μείνει απωθημένο. Μου είχε πει ο Λουτσέσκου ότι η ομάδα φτιάχνονταν για να κατακτήσει το νταμπλ».

Για τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες: «Κατά τη γνώμη μου είναι ένα πολύ καλό βήμα για την καριέρα του. Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι λίγο ψηλότερο από της Βουλγαρίας. Παρότι η Λουντογκόρετς και ο ΠΑΟΚ είναι σε παρόμοιο επίπεδο οι αντίπαλοι στην Ελλάδα είναι δνατότεροι. Ο Ντεσπόντοφ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Είναι στο χέρι του πότε θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του κλαμπ, του προπονητή και των οπαδών».

Αν ο Ντεσπόντοφ είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» του φορ ή μπορεί και να είναι εκτελεστής: «Είναι πολύ καλός παίκτης της μιας επαφής. Είναι εξαιρετικός στις στημένες φάσεις. Είχα εξαιρετική συνεργασία μαζί του, «πατάει» στην ταχύτητά του. Ξέρω ότι θα του δώσω την μπάλα στον χώρο και αυτός θα μου την δώσει για να σκοράρω. Είναι παίκτης που βοηθάει πολύ τον επιθετικό».

Αν είχε επαφή με Λουτσέσκου για τον Ντεσπόντοφ: «Όχι δεν μιλήσαμε. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ εχει ένα πολύ καλό σκάουτινγκ τιμ, δεν χρειάζονταν εμένα».

Αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους Ρουμάνους προπονητές: «Είναι στους κορυφαίους. Προφανώς ο πατέρας του ο Μιρτσέα κέρδισε πολλούς τύλους παντού και άφησε έργο. Ο Ραζβάν αυτή τη στιγμή νομίζω όντως ότι είναι στους κορυφαίους προπονητές. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλο και ταυτόχρονα πολύ μικρό γιατί όλα μαθαίνονται. Έχοντας μιλήσει με παίκτες που δούλεψαν μαζί του έχω πάρει τις καλύτερες πληροφορίες. Είχαμε και την επαφή τότε και μου είναι απωθημένο που δεν δούλεψα μαζί του».

Τι θα κάνει στο μέλλον: «Θυμάμαι τον εαυτό μου στο ποδόσφαιρο από 3 ετών. Δεν έχω αποφασίσει αν θα σταματήσω και αν θα τρέξω να πάρω το δίπλωμα του προπονητή. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω στον χώρο γιατί αγαπώ το άθλημα».

Κλείνοντας, ο Κεσέρου είπε για το τι περιμένει στην πρώτη σεζόν του Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ: «Εξαρτάται από το πώς θα τον αξιοποιήσει η ομάδα, να είναι σταθερός στις επιλογές του και να μην έχει τραυματισμούς. Είναι για περίπου 20 γκολ και ασίστ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.