Κέρκυρα: Ανήλικος χάκερ έκανε αγορές τζάμπα από κατάστημα e-shop (vid)

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2024

Εξπέρ των υποκλοπών αποδείχθηκε ένας ανήλικος στην Κέρκυρα που κατάφερε να χακάρει e-shop μεγάλου καταστήματος ηλεκτρονικών και να ψωνίζει πληρώνοντας όχι την πραγματική τιμή αλλά ένα... συμβολικό ποσό.

Για το όλο θέμα μάλιστα η οικογένειά του είχε πλήρη άγνοια, με την μητέρα του να μιλάει για αυτό που συνέβη μιλώντας αποκλειστικά στο live news.

«Έχω εκπλαγεί, δεν ξέρω, τώρα είμαι σε μία φάση προσπαθώ να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση γιατί είναι κάτι που εγώ προσωπικά δεν τα γνώριζα. 

Όχι, εγώ δεν ήξερα ότι μπορεί να κάνει όλα αυτά να σου πω την αλήθεια. Απλά ξέρω ότι είναι πολύ καλός τους υπολογιστές».

Ο ανήλικος είναι 15 ετών και το άξιο αναφοράς είναι ότι κατάφερε να παρακάμψει το σύστημα ασφαλείας της διατραπεζικής πληρωμής με αποτέλεσμα να αλλάζει τις τιμές των προϊόντων και να καταβάλλει πολύ μικρότερα ποσά για ηλεκτρονικές συσκευές όπως κονσόλα παιχνιδιών, smartwatch και laptop.

«Το hacking είναι μία τέχνη που πολλές φορές λέμε ότι είναι κάτι που αν κάποιος έχει έμφαση σ’ αυτό, βλέπουμε νέα παιδιά και από την ηλικία των 11 χρόνων να γράφουν κώδικα, στα 13 είναι πολύ καλοί σε γνώσεις hacking με σκοπό αυτό να τους οδηγεί να κάνουν παράνομες ενέργειες για να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους, οπότε ναι θα μπορούσε ένα παιδί με αρκετές καλές γνώσεις να παραβιάσει ένα e-Shop το οποίο δεν έχει τα κατάλληλα επίπεδα προστασίας», δήλωσε ο Θεοφάνης Κασίμης, ειδικός σε συστήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.