Κερδισμένος ο Άρης από το πρώτο clasico της Θεσσαλονίκης, χρειάζεται προσοχή ο ΠΑΟΚ για να μην εκτροχιαστεί

Δημήτρης Κανελλάκης19 Σεπτεμβρίου 2023

Έλειψε η ποιότητα από το πρώτο φετινό clasico της Θεσσαλονίκης. Ήταν... φτωχό το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Λίγα πράγματα, και από τις δύο ομάδες. Δεν ενθουσίασαν τον κόσμο με την απόδοση τους, δεν πρόσφεραν συγκινήσεις, δεν πρωταγωνίστησαν σε ένα παιχνίδια από εκείνα που μένουν στη μνήμη για καιρό.

Αντιθέτως, ήταν ένα ντέρμπι από αυτά που ο κόσμος γρήγορα τα ξεχνάει, καθώς δεν του δίνουν ερεθίσματα για να ασχοληθεί θετικά. Πάντως, αν για έναν από τους δύο μονομάχους την Κυριακή στην Τούμπα μένει μεγαλύτερος προβληματισμός και δημιουργούνται περισσότερα ερωτηματικά, νομίζω, ότι είναι ο ΠΑΟΚ. Για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν ένα ακόμη ματς, μετά από εκείνο στην Κρήτη πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, που και η απόδοσή του σηκώνει συζήτηση αλλά και το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που να συνιστά απώλεια άξια αναφοράς για μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Στα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχασε πέντε βαθμούς. Και εξαιτίας αυτών των απωλειών, έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να αφήσουν στην άκρη όσα καλά είχε πετύχει η ομάδα του Λουτσέσκου το καλοκαίρι και να φέρουν στο προσκήνιο πάλι μια συζήτηση που αφορά στην καθυστέρηση που υπήρξε στην ενίσχυση της ομάδας και πόσο αυτό μπορεί να πλήξει από δω και πέρα τον ΠΑΟΚ.

Δεν ξέρω αν είναι αυτή μια συζήτηση ουσίας. Ούτε (ξέρω) αν καλώς ή κακώς δημιουργείται αυτό το κλίμα. Ξέρω, όμως, με σιγουριά ότι δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να προσπεράσει ο ΠΑΟΚ τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγώνων του.

Από την άλλη πλευρά, για τον Άρη ήταν ξεκάθαρα ένα θετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία στην Τούμπα. Διότι διαχειρίστηκε καλά το ματς, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, φάνηκε ότι παίζει για να μην χάσει και τα κατάφερε.

Αν σκεφτεί κανείς πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα για τους «κίτρινους» μέχρι την αλλαγή του προπονητή και την νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος και πόσο καλύτερα έγιναν παίρνοντας και τον βαθμό από το ντέρμπι στην Τούμπα, αρκεί για να καταλάβει τον λόγο για τον οποίον υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα του Μάντζιου.

Ο Άρης κερδίζει χρόνο για να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας του κακού σχεδιασμού κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλη υπόθεση για τον Έλληνα τεχνικό και τους παίκτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.