Κεντζιόρα: «Στην Τούμπα εμείς οι νικητές, τα πάντα για το Πρωτάθλημα»

Γιώργος Ζαΐρης11 Μαΐου 2024

Ο... ασταμάτητος Τόμας Κεντζιόρα μιλώντας στην NOVA παραδέχθηκε πως η διακοπή του Πρωταθλήματος ήταν ευεργετική για την ομάδα του ανεξάρτητα αν προέρχεται από μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που της επέτρεψε να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου: 

«Πιστεύω πως μας έκανε καλό αυτή η διακοπή γιατί προερχόμασταν από μια σειρά συνεχόμενων αγώνων και μάλιστα πολύ απαιτητικών αυτό το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα αυτή η διακοπή μας έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε έχοντας το χρόνο μαζί μας για αυτό το σημαντικό ματς που έχουμε απέναντι στον Ολυμπιακό».

Ο Κεντζιόρα επισήμανε πως σε σχέση με τις προηγούμενες διακοπές, σε αυτή ο προπονητής είχε την ευκαιρία να δουλέψει με όλους τους παίκτες του αφού δεν είχαμε απουσίες λόγω Εθνικών Ομάδων: «Ναι για αυτό και η προετοιμασία αυτό το διάστημα ήταν εξαιρετική και κάτω από ιδανικές συνθήκες αφού δεν υπήρχαν απουσίες και έτσι μαζί με το προπονητικό μας επιτελείο είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτούς τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν».

Ο Πολωνός που θα μετρήσει την 46η του παρουσία σε επίσημο ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα την φετινή σεζόν. Ρωτήθηκε για αυτή τη δική του παρουσία και πολύ περισσότερο ως βασικός στόπερ στα δεξιά: «Προφανώς και ήταν μια μεγάλη περίοδος με πολλά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να προσφέρω στην ομάδα. Το γνώριζα όταν επέστρεφα πως θα ήταν μια μεγάλη και απαιτητική σεζόν. Νιώθω δικαιωμένος που επέστρεψα και προσπάθησα με πάθος να βοηθήσω την ομάδα. Πάντα σε κάθε παίκτη του αρέσει να παίζει. Αυτό φυσικά που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο που της έχει απομείνει και δεν είναι άλλος από το να πάρουμε το Πρωτάθλημα».

«Είμαι επαγγελματίας και έμπειρος»

Από τον περασμένο Ιανουάριο όταν είχε αγωνιστεί για 11 λεπτά στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, παίζει ασταμάτητα και συνεχώς στην αρχική ενδεκάδα. Είναι ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής από όλους τους συμπαίκτες του πίσω από τον Κοτάρσκι και ρωτήθηκε για το πώς πέτυχε αυτή τη διαχείριση για να... αντέξει: 

«Είναι απλά τα πράγματα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και οφείλω να είμαι πάντα έτοιμος εφόσον ο προπονητής μου κρίνει πως πρέπει να αγωνίζομαι. Επίσης φρόντισα να κάνω μια καλή προετοιμασία το καλοκαίρι που πάντα βοηθά έναν ποδοσφαιριστή να αντέξει μια απαιτητική σεζόν. 

Παράλληλα είμαι ένας έμπειρος παίκτης, έχω παίξει πάρα πολλά ματς στην καριέρα μου, περισσότερα από 400 ματς, ξέρω να διαχειρίζομαι το σώμα μου. Επίσης έχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο που με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες, οι φυσικοθεραπευτές, τα παιδιά που κάνουν την αποκατάσταση μετά από κάθε ματς και μας βοηθούν αφάνταστα όλοι! Πλέον απομένουν τρία ακόμη ματς και μετά θα υπάρχει ξεκούραση αν και κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλη θα είναι» (σ.σ. αναφέρεται στο ενδεχόμενο να πάει με την Εθνική Πολωνίας στο Euro).

«Χαρούμενος για τον Κουλιεράκη»

Τα περισσότερα ματς τα έχει παίξει δίπλα στον Κουλιεράκη και αμφότεροι έχουν πετύχει καθοριστικά γκολ μέσα στη σεζόν. Κλήθηκε να το σχολιάσει: «Είναι πολύ σημαντικό στην πρώτη ομάδα να υπάρχουν νεαροί παίκτες. Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν για τον Κουλιεράκη που είναι στην πρώτη ομάδα, έχει τεράστια βελτίωση, δίνει πάντα το 100% μέσα στο παιχνίδι του. Είναι καλό που ο ΠΑΟΚ δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά όπως συμβαίνει και με τον Κωνσταντέλια. Για τον Κουλιεράκη είναι σημαντικό που έχει καταφέρει να θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος. Προφανώς και είναι ωραία να σκοράρουμε και εμείς. Είναι η δουλειά που γίνεται στις στατικές φάσεις. Εφόσον μπορούμε να τον βοηθήσουμε έτσι, είναι ευχάριστο».

«Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό σήμερα, με τον αντίπαλο του να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Conference League: «Θα είναι ένα δύσκολο και σκληρό ματς. Αλλά εμείς παίζουμε στην Τούμπα και πρέπει να κερδίσουμε. Παίζουν δυο μεγάλες ομάδες και πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι σκληρά και δυνατά. Να αποδείξουμε πως στην Τούμπα νικητής είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μεταξύ μας. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το δικό μας παιχνίδι».

Τέλος αναφέρθηκε και στο δικό του μέλλον και για το αν θα παραμείνει στην ομάδα: "Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Έχουμε τρία ματς μπροστά μας για να γίνουμε πρωταθλητές και μετά θα συζητήσουμε για το δικό μου μέλλον".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.