Καυτανζόγλειο: Τι απομένει για να ανοίξει για τον Ηρακλή

Χρήστος Λιάπης22 Αυγούστου 2024

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες όσον αφορά την επιστροφή της ομάδας του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της, τον Οκτώβριο.

 Το θέμα της στατικότητας έχει τελειώσει. Θα μπορέσει να δεχτεί το γήπεδο το 30%, 40% της αρχικής πληρότητας (12 με 13 χιλιάδες θεατές)  και πλέον παραμένει η εκκρεμότητα για την πυρασφάλεια.

Συντονιστής διευθυντής στο Καυτανζόγλειο είναι ο Κώστας Βλαχοδημητράκος. Για τη φάση που βρίσκονται οι εργασίες και σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικό αγώνα με θεατές επισήμανε στο metrosport.gr: «Επειδή ο διαγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος (750 χιλιάδες ευρώ για την πυρασφάλεια) περιμένουμε το ΟΚ από τη δημόσια αρχή στο τέλος της εβδομάδας με αρχές της επόμενης ώστε να ξεκινήσει το έργο της πυρασφάλειας.

Από αυτό θα εξαρτηθεί αν πάρουμε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για να παίξει ο Ηρακλής από Οκτώβριο, όχι από Σεπτέμβριο. Αν μπορέσει την πρώτη αγωνιστική να παίξει εκτός και μετά να έρθει εδώ.

Από εμάς η πυρασφάλεια έχει τελειώσει. Η διαδικασία πλέον βρίσκεται στη δημόσια αρχή η οποία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως. Για να πάρουμε ένα προσωρινό πιστοποιητικό πυρασφάλειας, ώστε να παίξει ο Ηρακλής με φιλάθλους, θα πρέπει να αρχίσει το έργο του διαγωνισμού. Αυτά είναι αλληλένδετα.

Για να ανοίξει θέλουμε και πιστοποιητικό από την πυροσβεστική και για να περάσει η πυροσβεστική για αυτοψία θα πρέπει να έχει αρχίσει το έργο της πυροπροστασίας.

«Το δικαιούται ο Ηρακλής»

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για το Καυτανζόγλειο και ο Κώστας Βλαχοδημητράκος επισήμανε:

«Θα μπει ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο έστω και αν παίξει σε άλλο γήπεδο ένα - δύο εντός έδρας παιχνίδια. Καταλαβαίνω την αγωνία της ομάδας. Ο Ηρακλής δεν το θέλει το γήπεδο για ένα χρόνο και για δύο. Το θέλει για να είναι η έδρα του και το δικαιούται.

Μπαίνουν οι βάσεις για να μην έχουμε πρόβλημα, ποτέ στο μέλλον. Και μια καθυστέρηση να υπάρξει τώρα, τουλάχιστον να μην ξαναυπάρξει τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η εβδομάδα είναι κρίσιμη καθώς θα προσκομίσουμε και κάποια επιπλέον στοιχεία. 

Αυτές οι προδιαγραφές που κάνουμε τώρα με τις στατικότητες και την πυρασφάλεια είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει. Ελέγχουμε το κυρίως γήπεδο για στατικότητα και τις κερκίδες, στο κάθε χιλιοστό, όπως δεν είχε ελεγχθεί ποτέ ξανά. Είναι μεγάλη η δουλειά που γίνεται.

Αναγκαστικά κάνουμε πυρασφάλεια για όλο το συγκρότημα, το Κ3, το βοηθητικό, για όσα κτίρια έχει μέσα το συγκρότημα και όχι μόνο για το κυρίως στάδιο. Στο δημόσιο απαγορεύεται η κατάτμηση του έργου. Αυτό είναι που μας έφερε κάποια αναστάτωση χρονική αλλά έχουμε ένα εκσυγχρονισμό σε όλο το συγκρότημα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.